Yazarlar Savcı Öz konusunda hemfikir

Ergenekon soruşturması savcılarından Zekeriya Öz'ün görev değişikliğinin olumlu bir gelişme olduğu konusunda köşe yazarları hem fikir.

Ergenekon soruşturması savcılarından Zekeriya Öz'ün görev değişikliğinin olumlu bir gelişme olduğu konusunda Vatan, Hürriyet, Milliyet, Sabah, Radikal, Taraf, Star gazetesi köşe yazarları hem fikir.

Farklı gazetelerden 10 köşe yazarı "Ergenekon Soruşturması"nı yürüten savcılar Zekeriya Öz, Fikret Seçen ve Ercan Şafak'ın görev yerlerinin değiştirilmesini olumlu buldu. Yazarların yorumları şöyle:


Akif Beki
(Radikal Gazetesi)

"Zekeriya Öz'ün çalışmalarını takdir etmeye, hakkını teslim etmeye, hatta onurlandırmaya ama aynı zamanda Ergenekon davasını gereksiz tartışmaların gölgesinden de korumaya dönük bir idari çaba olduğunu düşünüyorum."


Ahmet Altan (Taraf Gazetesi)

"Burada bilemediğimiz, gerçekten Savcı Öz'ün 'hata' yaptığını ya da yorulduğunu düşündükleri için mi onu oradan aldılar yoksa artık bir şekilde Ergenekon davasının üstünü örtmek istiyorlar da 'Şık olayını' bahane olarak mı kullandılar sorusunun cevabı."


Taha Akyol (Milliyet Gazetesi)

"HSYK Öz'ü terfi ettirerek onun hizmetini takdir etmiş ve aynı zamanda 'özel yetkisi'ni alarak ince ayar yapmıştır. İsabetli buluyorum."


Aslı Aydıntaşbaş (Milliyet Gazetesi)

"Bu oy meselesi değil; çünkü yaşanan kargaşa Ak Parti'nin sandıktaki üstünlüğünü etkilemiyor. Oy değil gurur meselesi. Hiçbir şey yıllarca bedel ödediğini düşünen Erdoğan'ı, bir anda zalimlerin safına geçtiği algısı kadar rahatsız etmeyecektir. Şiir okumaktan hapis yatan adam, gazetecileri kitap yazmaktan hapse atıyor olmak istemiyor. Yanlış mı ?"


Mehmet Altan (Star Gazetesi)

"Kısacası günün sonunda, durumun özeti, Şemdinli olur mu diyenler endişelenmesin. Ergenekoncular da yersiz göbek atmaya kalkmasın...Süreç devam ediyor...Çok önemli işler yapanlar terfi etti, aynı ahvalden çok önemli işler yapacak olanlar da yeni görevi devraldı..."


Ergun Babahan (Star Gazetesi)

"Hükümet, kendi üzerine düşen kısmı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleştirdiği operasyonla yaptı.Yargı da giderek tepki uyandıran davanın sorumlularının belki aşırı heyecan, belki de bizim bildiklerimizden çok fazlasını bilme nedeniyle yaptığı kimi hataları karşılıksız bırakmadı."


Ruhat Mengi (Vatan Gazetesi)

"Zekeriya Öz'den çok şaşırmışlar. Ama belli olan şu; Öz'ün kendisi 'soruşturma kişiye bağlı değildir' derken AKP'lilerin bir ağızdan 'soruşturma sürecinin etkileneceğini, uzayacağını' filan söylemeleri dikkat çekici bir çelişkidir. Madem ki 'yalnız çalışmıyordu, başka savcılarla birlikte çalışıyordu' diyorlar o zaman neden o gidince sürecin etkileneceğini tekrarlamaktalar ?"


Sedat Ergin (Hürriyet Gazetesi)

"Zekeriya Öz'e gelince, savcıların performansları açtıkları davalar ve suçladıkları sanıkların sayısıyla ölçülmüyor. Kendisinin mesaisi, suçladığı sanıklardan ne kadarının mahkum olduğu, ne kadarının beraat ettiğinin ölçülebildiği noktada daha gerçekçi şekilde değerlendirilecektir."


Mehmet M. Yılmaz (Hürriyet Gazetesi)

"Ergenekon adı verilen örgütün davayı sulandırmak ve özünden saptırmak konusunda çalışmalar yaptığı iddia ediliyor ama kişisel kanaatim şu ki davaya en çok zararı veren şey de doğrudan savcılığın uygulamaları oldu."


Emre Aköz (Sabah Gazetesi)

"Halbuki Savcı Öz'ün 'imaj ve denge gözetmeyen' tutumundan en çok rahatsız olan Hükümet çevreleri, en çok hoşlanan ise Ergenekon şebekesiydi..."