Yavuz Semerci

Gazete Habertürk

Aslı Baş genç ve güzel bir kadın. Ruh hastası gibi tanıtıldı. Kıskançlık krizine girip intihar ettiği söylendi. Tekerlekli sandalyeye mahkûm turizmci Ahmet Bayer ve 2 tanığın ifadesi olay üzerinde bir yalan rüzgârı tartışması başlattı. Belki de ruh hastası Aslı değildir...

Aslı Baş 2010'da ünlü turizmci Ahmet Bayer'in otelinde öldü. İntihar ettiği söylendi. 2 yıl sonra Ahmet Bayer'in 2 oğlu cinayetten tutuklandı. Dava halihazırda sürerken, çocuklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Burada okuduğunuz hikâye davanın bugüne kadar resmi dosyalarına giren ifadelerden derlenmiştir. Ayrıca kimi tanıkla yüz yüze görüşülmüştür.

Son günlerde dava dosyasındaki gizli telefon kayıtlarının ortaya çıkması ile yeniden gündeme gelen, Aslı Baş olayı bu kez de Habertürk'ten Yavuz Semerci'nin yazı dizisi ile okur karşısında.

Çok ses getiren ve intihar mı cinayet mi hala tartışmalı olan Aslı Baş'ın ölümünü konu edinen "Yazı Dizisi" ile son yıllarda Türk basınının unuttuğu bir habercilik tarzını yeniden açığa çıkaran Yavuz Semerci de günün muhabiri olarak sayfalarımızdaki yerini aldı.

Semerci'nin imzasını taşıyan haberin tamamını okuyabilirsiniz.