Yavuz Donat

Sabah

GAZETECİLER.COM -  Fenerbahçe ve Beşiktaş yönetimlerinin dikkatini çektim... "Aman uyumayın, gece gündüz çalışın" dedim. Uyarılarım dikkate alınmadı...

Bu cümleleri söyleyen, Fenerbahçe'nin efsane Başkanı Ali Şen'den başkası değil. Şen'in Fenerbahçe'nin Avrupa'da 2+1 yıl yasaklı olmasını "beni dinlemediler" diye yorumladığı isim ise Sabah gazetesinin politika yazarı Yavuz Donat'tan başkası değil. 

Donat, salı gecesi yaşadıklarını köşesinde anlattı ve Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak'ı kıramayıp, Ali Şen'in yorumlarını okurlarıyla paylaştı.  İşte o satırlar:

Salı gecesi... Saat 23.30... Telefonum çaldı... Arayan Erdal Şafak'tı. "Nasıl" dedi:
-İlk tepkisi ne oldu?.. Şu anda ne yapıyor?.. Yarın sabahtan itibaren ne yapacak?.. Devreye girecek mi?"

"Kim" diye sormadık... "Ali Şen'den bahsettiği" belliydi. Daha önce de (Şike iddiaları ilk patlak verdiğinde) Erdal Şafak yine aramış ve "Beraber misiniz?.. Ne diyor?.. Mutlaka yaz"demişti... Ali Şen'le "3 gün süren" bir söyleşi yapmıştık. Erdal Şafak geceyarısı bizden "Yeni bir söyleşi" istiyordu:

- Haberi (Fenerbahçe ve Beşiktaş'a Avrupa yasağı) duyunca ne dedi?

- Kızdı... Öfkelendi... Öyle masayı falan yumruklamadı ama... Birkaç kez aynı sözleri yineledi: Koca kulüpler neden bu hale geldi?

- Neler konuştuysanız yaz.. Bekliyorum.

- Bu saatte mi?.. Geceyarısı oldu.

- Biliyorum... Sabah da erken kalkacaksın... Trabzon'a uçacaksın... Ama bilirim beni kırmazsın...

Yatmadan önce yaz. Yazdım...

Bu çarpıcı röportajı ile her ne kadar gazetenin etkili köşe yazarlarından biri olsa da gazeteciliğin temellerinden vazgeçmeyen Yavuz Donat, günün muhabiri olmayı haketti.

"Sıcağı sıcağına" Ali Şen'in söylediklerinin tamamını Yavuz Donat'ın Sabah Spor'daki okuyabilirsiniz.