Yavuz Bingöl, AKP'yi ve ulusalcıları bombaladı!

Yavuz Bingöl, hülya Avşar'a konuk oldu ve yine gündemi bombaladı adeta. Bingöl laik Kemalistleri çıldırtacak. 'Ne haliniz varsa görün!'

GAZETECİLER.COM
Hülya Avşar Habertürk ekranlarındaki programında oyuncu-müzisyen Yavuz Bingöl'ü ağırladı. Yavuz Bingöl'ün giderek politize olan ekran duruşu Hülya Avşar'ın programında da sürdü.

Ülkenin gündemini de değerlendiren Bingöl, 12 Eylül ve darbeler tarihi üzerine konuşrken özellikle laik Kemalist çevreleri kızdıracak açıklamalar yaptı. AKP iktidarıyla derinleşen 'şeriat' paranoyasının sahiplerine saslenen Bingöl 'Sol ezilirken yoktunuz, şimdi de ne haliniz varsa görün' dedi adeta.

Yavuz Bingöl: Neden çok çalışıyorum biliyor musun? Ben parayı tutmuyorum. Parayı dağıtıyorum. 3-4 tane köy okulu yaptırdım. 100 yataklı bir kız yurdu yaptırıyorum. 12 Mart muhtırası sonucu asılmış olan Deniz Gezmiş'ler bence bizim vicdanımız. Benim vicdanım. Erdal Eren de yaşı büyütülerek asıldı. Ki suçsuz olduğu sonradan ortaya çıkmış 17 yaşında bir genç bu.




Hülya Avşar: 30 yıl oldu. 30 yıl sonra bunun altını çizmenin sebebi ne?

Yavuz Bingöl: Şimdi yaygara kopartıyorlar ya. 'Vay şeriat geliyor, ülke elden geliyor' diye. Bunların hepsi olabilir. Eğer sen solun üzerinden böyle dozerle geçersen tabi ki her türlü gericilik de olur, türban da olur, şeriat da gelir. Faili meçhuller de olur. Sen de çıkıp yaygara yapamazsın, buna hakkın olmaz çünkü. Solun yüzde 90'ı yok edildi. Oysa bu kitle bir çok şeyin sigortasıdır. Ben şimdi bu söylediklerimden dolayı da yargılanabilirim. Oysa 'derin devlet'e değil 'derin vicdan'a ihtiyacımız var.

Yunanistan'da iki genç öldürüldü diye ülke ayağa kalktı. Burada ise Gazi mahallesinde 17 genç hedef gözeterek öldürüldü ama hiç kimse eylem falan da yapmadı. Adaletin herkese karşı işlemesi gerek. Devletin kasasından trilyonlar çalanlar elini kolunu sallayarak geziyor. Ama polise taş atan çocuklara, Antep'te baklava çalan çocuklara yıllarca hapis cezası veriyorsun.

Hülya Avşar: Anlamadığım bir şey var. Bu ülkede oy toplamak için liderler her renge girebiliyor. Senin anlayışınla hareket eden bir liderin başarıya ulaşacağına inanıyor musun? Kim söylediklerinin hesabını soracak ki?

Yavuz Bingöl: Aslında geçmişimizle yüzleşebilmemiz lazım. Devlet terör diyor ama orada bir çatışma var sonuçta. Ve orada dağa çıkanlar da bizim gençlerimiz. Kimisi kandırılmış kimisi kendi isteğiyle çıkmış. O sorun orada 30 yıldır öyle duruyor. Bizim bir şeyler yapmamız gerek.

Şimdi bir kere bu kanın durması lazım. Daha yeni 8 tane şehit geldi. PKK'nın silah bırakması lazım. Sonrasında eve dönüş yasası, pişmanlık yasası, belki genel af bile olabilir zamanla. Ama sonuçta bir şekilde şiddetten arındırılması gerek bölgenin.



Ergenekon diyorlar ya ben Deniz Baykal'dan önce de söylemiştim. 12 Eylül'ü yapanları da yargılayın. Ben Başbakan'a da söyledim Keşke açılımı yapmadan önce Musa Anter'in katillerini bulsaydınız.

Bingöl, gündemin en tartışmalı konusu olan anayasa değişikliği paketine de değinirken 12 Eylül anayasasına fena saydırdı. Bingöl isyan etti adeta. "30 yıl oldu anasını satayım, yeter artık değiştirin işte."

30 yıl oldu ya. Hala anayasayı değiştirmediler. O milltevekilleri ne yapıyorlar orada merak ediyorum. 8-10 milyar da maaş alıyorlar. İktifarı, muhalefeti neen değiştimiyorlar ki. 30 yıl oldu anasını satayım, yeter artık değiştirin işte.

Hülya Avşar: Sen böyle milletvekili de olursun.

Yavuz Bingöl: Yok hayır. Dokunulmazlık olayı var istemem. Bak gördün mü o konuda da samimiyetsiz davranıyorlar. Sözde kaldırcaklardaı dokunulmazlıkları.