Yapmayın! Tecavüzün estetiği mi olur?

Tecavüz sahnesiyle tartışma konusu olan 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisinin senaristi Coşkun Irmak, NTV'de Can Dündar'ın sorularını yanıtladı.

GAZETECİLER.COM
Yerli dizilerin popüler modası haline gelen tecavüz sahneleri tepki çekmeye devam ederken son günlerde en çok konuşulan tecavüz sahnesi 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisine aitti. Dizinin senaristi Coşkun Irmak, NTV ekranlarında tepkileri değerlendirdi, dizinin geleceğine dair tüyolar verdi.

Can Dündar'ın sorularını yanıtlayan Irmak, tecavüz sahnesi üzerinden gelişen tepkilerde haksızlık yapıldığını söyledi. Irmak, sahneyi çok başarılı bulurken, tecavüzün toplumdaki algılanmasına dikkat çekti:

"Öncelikle o tecavüz sahnesinde çocuğun tanık olduğu yazıldı o doğru değil. Çocuk tecavüzde sora annesini görüyor. Ben o sahneyi çok ince bir şekilde tasarladım. İnanın o sahneyi aylar önceden düşünmeye başladım. Ayrıca estetik olarak da çok başarılı buluyorum. Ancak ben senarist olarak estetik bulurken bunun toplumdaki yansıması farklı olabilir. Bu gerçeğin bu kadar çıplak bir şekilde akarılması rahatız etmiş olabilir. Tabi bu rahatısızlığın sebepleri üstüne de düşünmek gerekir"

İşte o anlar: