Yalçın'ın mektubu Ülke TV'de kıyamet kopardı

Şamil Tayyar, Soner Yalçın'ın CHP'ye yazdığı mektubu açıkladı. Sevilay Yükselir ve Ahu Özyurt yayına bağlanınca stüdyoda adeta kıyamet koptu...

GAZETECİLER.COM
Ülke TV ekranları gecenin en çarpıcı tartışmasına sahne oldu. Şamil Tayyar'ın Soner Yalçın'ın CHP'ya yazdığı bir mektubu açıkladığı programda ortalık karıştı.

Şamil Tayyar, mektubun, Odatv'nin sahibi Soner Yalçın tarafından Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanı Baki Özilhan'ın adına yazıldığını açıkladı. Tayyar, mektubun CHP'yi oldukça zora sokacağını da belirterek, mektupta bahsedilen konuların CHP ve Soner Yalçın arasındaki işbirliği ile CHP'nin Odatv ile bağlantısını net bir şekilde ortaya koyduğunu vurguladı.Soner Yalçın mektupta, Halk TV'yi CHP'den isterken, 'Bu televizyonla 2011 seçimlerine iyi bir şekilde girelim' diyor.

Soner Yalçın, kurulacak televizyonda CHP'ye destek vereceklerini açıklarken televizyonda yer alacak isimler de belli oldu: Soner Yalçın'ın kuracağı televizyonun haber merkezinde Murat Ongun, Ahu Özyurt, Hakan Aygün, Murat İde, Özlem Gürses, Serdar Akinan yer alırken, ekran yüzü olarak kullanılacak isimler arasında da Ruhat Mengi, Mehmet Tezkan, Mustafa Mutlu, Nilgün Cerrahoğlu, Oray Eğin, Sedat Ergin, Nihat Genç, Emin Çölaşan, Mine Kırıkkanat, Şükran Soner, Yazgülü Aydoğan, Çiğdem Toker, Özlem Çelik, Orhan Bursalı, Nuray Mert, Pınar Türenç bulunuyor.



"SENİN YATACAK YERİN YOK"

Mektupta sözü edilen TV kanalının ekibinde adı geçen Ahu Özyurt programa telefonla katıldı ve Soner Yalçın'dan kendisine böyle bir teklif yapıldığını doğruladı, ancak projenin içinde yer almadığını söyledi. Programa damgasını vuran tartışma ise Özyurt'dan sonra yayına bağlanan Sevilay Yükselir'le başladı.

Sevilay Yükselir, kendisi hakkında çok ağır ifadeler yer alan haberler yapıldığını bu olayın içinde olanların yatacak yeri olmadğını söyledi. Yükselir, Ahu Özyurt'a 'Eğer sen de bu işin içindeysen senin de yatacak yerin yok' dedi. Bunun Üzerine Ahu Özyurt, "Ben hakaret dinlemeye gelmedim" dedi. Yayından ayrılacağını söyledi.

Programa daha sonra telefonla bağlanan gazeteci Murat İde, Sevilay Yükselir'in sözlerine tepki gösterirken böyle bir teklif gelse dahi kabul etmeyeceğini dile getirdi. Murat İde, çalıştığı bir kanal bulunduğunu Soner Yalçın'la da çok fazla tanımadığını söyledi