Ya kafamda planladığım kitabı da isterlerse?

Aydın Engin, polis gelirse Ahmet Şık'ın kitabını veririm peki ya yazmak için kafamda planladığım kitabı isterlerse ne yapacağım diye sordu...

GAZETECİLER.COM - T24 internet sitesinin yazarlarından Aydın Engin, bugün köşesinde çok çarpıcı bir yazı ile önceki gün ve dün yaşanan yayınevi, gazete baskını ve Ahmet Şık'ın yazdığı kitabın dijital kopyalarını silme çabasıyla alttan alta alay etti.

İşte Aydın Engin'in yazdığı Müezzinin Taburu başlıklı o yazı: 

"Müezzinin Taburu" adını vermeyi tasarladığım bir kitap hazırlıyorum. Müthiş bir kitap olacak. Polisteki, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ndeki, Karayolları Dördüncü Bölge ve Devlet Su İşleri Onbirinci Bölge'deki şeyleri bir bir açıklıyorum. Çıkınca -yani çıkarsa- ortalığı allak bullak edecek bir kitap bu...

Aydın Engin, ardından kendisini arayan bir Alman gazeteci arkadaşının neler oluyor Türkiye'de sorusuna verdiği yanıtı bir türlü anlayamadığını yazdı:

ALMAN GAZETECİ ANLAMIYOR AMA BİZ ANLADIK

Anlatıyorum. Yine başa dönüyor, aynı soruyu yineliyor.  Anlatıyorum, yine başa dönüyor. Sorusu yalın: Yayınlanmamış bir kitabın suç unsuru olduğuna kim, neye dayanarak karar verdi?

Ona anlatamıyorum ama T24 okurlarının, hatta bütün Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının anlayacağına, hatta zaten anladığına kalıbımı basarım.
 
Neyse...
 
ARTIK NE OLURSA OLSUN İLGİLENMEYECEĞİM

Bu işler artık mizah sınırını aştı, ötesine geçti. O yüzden Ahmet Şık’ın kitabıyla da, fazla yetkili savcı Öz’le de, ilgilenemem. Radikal’deki aramadan sonra, 1980’de Davutpaşa askeri mapushanesinden arkadaşım Ertuğrul Mavioğlu’nun başına bir şeyler gelirse de ilgilenmeyeceğim.

Ben ciddi bir işle uğraşıyorum. Müezzinin Taburu kitabını yazmak niyetindeyim. Şu anda kafamda tasarlamakla meşgulüm. İyi gidiyor. Dedim a müthiş bir kitap olacak.

YA POLİS MÜEZZİNİN TABURUNU DA TOKA ET DERSE?

Tek derdim, bu akşam ya da yarın ya da öbür gün polis arkadaşlar evin zilini çalarlarsa ne yapacağım? Tamam, Ahmet Şık’ın kitabının ilk hali ve ardından biraz daha elden geçmiş hali bende var. Onları hepsini görevli memurlarla birlikte hardiskten sileriz. Bellek çubuğuna yedeklemiştim. Onu zaten sildim. Yani Ahmet Şık kitabı yönünden bir kaygım yok.
 
Ama tutup “Müezzinin Taburu kitabını da toka et bakalım” derlerse ne halt edeceğim. 

Kafamın içini de silerler mi acep?