Wikipedia bile Karaalioğlu'na inanamadı!

"Özgür Ansiklopedi Vikipedi"deki Mustafa Karaalioğlu maddesi, "politik ve taraflı" olduğu gerekçesiyle değiştirildi

GAZETECİLER.COM - İnternet ortamında, kullanıcıların ortak katılımıyla ve anonim olarak hazırlanan "Özgür Ansiklopedi Vikipedi"deki Mustafa Karaalioğlu maddesi, "politik ve taraflı" olduğu gerekçesiyle değiştirildi

İnternet Medyası Derneği sözcüsü Doğan Akın dün Taraf gazetesindeki köşesinde, Star gazetesi ve Kanal 24 televizyonu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karaalioğlu'nun Wikipedia'daki "mesleki kariyer" maddesini konu edindi.

Karaalioğlu hakkında övgü içeren ifadeler dijital ansiklopedinin editöryal kurulu tarafından "politik ve taraflı" olduğu gerekçesiyle silindi. Karaalioğlu'nun kariyerine ilişkin maddede şu ifadeler yer alıyordu:

YENİ TÜRKİYE KAVRAMINI KAVRAMSALLAŞMASINDA ANAHTAR ROL

"2000'li yılların başından itibaren yaşanan süreçte üstlendiği siyasi pozisyon nedeniyle 'Kemalist' geleneğe bağlı medyanın eleştirileriyle karşı karşıya kalmıştır. Mesleki kariyerinin temelini ise, Türkiye'de muhafazakâr medyanın yükselişinde ve endüstriyel gelişiminde oynadığı rol oluşturmaktadır. Yeni habercilik anlayışı, mizanpaj teknikleri ve ticari ünitelerin geliştirilmesi konusunda alışılmış kalıpların dışına çıkan isimlerin başında gelmektedir. Geleneksel medya sistemine karşı haber, reklam ve tiraj rekabetini profesyonel anlamda başlatan isimlerden biri olarak bilinmektedir. Ülkedeki sert medya rekabetinde öne çıkan isimlerden biri olan Karaalioğlu'nun, 12 Eylül 2010 anayasa değişikliği referandumunun ardından ortaya attığı 'Yeni Türkiye' kavramı değişim sürecinin kavramsallaşmasında anahtar rol oynamıştır."

TARAFLI VE POLİTİK YORUM DİYE KALDIRILDI

Wikipedia'daki Mustafa Karaalioğlu maddesinde yer alan bu cümleler, Akın'ın yazısının ardından, "politik ve taraflı" olduğu gerekçesiyle kaldırıldı.

Doğan Akın'ın "Velhasıl malum mahaldeki gazeteci milleti, hep olduğu gibi, topuk selamını sadece askere vermiyor" diyerek bitirdiği  yazısının tamamını

okuyabilirsiniz.