Vuruşsan ne olur, vuruşmasan ne olur!

Aydın Doğan'ın Milliyet operasyonu bir vuruşma taktiği mi? Bu analiz önce Ahmet Hakan şimdi de Ahmet Kekeç tarafından eleştirildi.

GAZETECİLER.COM
Milliyet'in başındaki Sedat Ergin gitti, yerine Vatan'ın başındaki Tayfun Devecioğlu geldi ya...
Kendilerini medyanın kodlarını çözmeye adamış yazarlar, hemen analizi patlatmaya başladılar:
"Bunlar vuruşacak..."
Bu analize ilk tepki dün Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan geldi.
Bugün de , Ahmet Hakan'a hak veren bir yazı yazdı.
Doğan Grubu'nun 'medya operasyonu' için her ağızdan farklı ses çıkması Ahmet Kekeç'i bir o kadar rahatsız etmiş olacak ki, bu durumu analiz eden herkes için 'boş konuşuyorlar' dedi.
Milliyet operasyonuyla ilgili şuanda gündemde iki çeşit analiz var:

AYDIN DOĞAN 'VURUŞARAK' ÇEKİLECEK

BİR: Önüne yüklü bir vergi cezası faturası konulan Aydın Doğan medyadan (çekilecekse şayet) vuruşarak çekilecek. Bu nedenle, Milliyet’i, vuruşma kabiliyeti yüksek Zafer Mutlu ve ekibine emanet etti. Zafer Mutlu vuruşacak, Aydın Doğan da demirleyeceği daha güvenli limanlar arayacak ve bulacak.

AYDIN DOĞAN DAHA GÜZEL BİR GAZETE YAPACAK

İKİ: Aydın Doğan vuruşmayacak. Daha güzel bir gazete yapacak. Böylece hem Milliyet’in tiraj problemini çözecek, hem de toplumsal değişimlere uygun davranarak “muhalefetini” dönüştürecek... Bu işi için de, Özal döneminde muhalif Sabah’ı dönüştürerek “trendy bir kişilik” olduğunu kanıtlayan Zafer Mutlu’nun bilgi ve birikimlerinden yararlanacak.

Bu analizler için Ahmet Kekeç'in yorumu farklı oldu.
Kekeç, Milliyet Gazetesi'nin siyasi iktidara karşı zaten en vuruşkan gazete olduğunu, daha 'vuruşkan' nasıl olunabileceğini düşünüyor.
Ayrıca, böyle bir vuruşkanlığın Aydın Doğan için nasıl bir yararı olabileceğini sorguluyor.

Peki Kekeç'e göre bu operasyonun sebebi ne mi?
Vuruşmak falan değil...
Bakın kendisi nasıl açıklıyor:

"Bu görev değişikliği Vatan gazetesinin içini boşaltmaya ve elden çıkarmaya yönelik bir “tüccar atraksiyonu”dur, başka da bir şey değildir. Çünkü, Sabah’a alternatif olarak düşünülen Vatan bu rolü oynayamadı. Hem elde şişti, hem de zarar ediyor. Çıkar yol, buradaki birikimi, daha köklü bir gazete olan Milliyet’e aktarmak..."

'Aydın Doğan daha güzel bir gazete yapacak' analizini yapanlar için de bir çift sözü var Kekeç'in...

"İşini bilen ve "akıllı bir basın patronu" olan Aydın Doğan, muhalefetini dönüştürüp daha insaflı bir politik çizgiye kayacaksa, bu işi Zafer Mutlu gibi, hangi entelektüel birikimiyle hangi toplumsal değişimlerin yanında durduğunu ve ne tür bir “değişim dinamiğini” temellük ettiğini bilmediğimiz ikinci sınıf bir bulvar gazetesi yöneticisine mi emanet etmelidir?

Zafer Mutlu kimdir?

Zafer Mutlu, “Ne gazeteciliği kardeşim! Biz burada dükkân açtık, para kazanıyoruz!” demiş, bunu diyebilmiş bir adamdır.

Zafer Mutlu kimdir?

Zafer Mutlu, “andıç ayıbını” taşıyan iki genel yayın yönetmeninden biridir.

Hep Ertuğrul Özkök’e yükleniyoruz.

Bazen insafı elden kaçırıyoruz.

Hiç beğenmediğimiz ve “günah keçisi” haline getirdiğimiz Ertuğrul Özkök, işbu “andıç ayıbı”yla yüzleşti ve büyük bir açık yüreklilikle yanlış yaptığını söyledi. Her şeye rağmen, “insan” bir insan olduğunu kanıtladı... Ama Zafer Mutlu’dan, bu “mevzun cinayet”le ilgili bir tek nedamet cümlesi duymadık.

Özlenen değişimi bu adam mı gerçekleştirecek?"