Vicdan koalisyonu genişliyor

İşte Ruşen Çakır'ın "insan fıtratı bu kadar vicdansızlığı kaldırmaz" dediği o yazıdan çarpıcı bir bölüm:

Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, köşesinde Soma faciasının ardından "Vicdan koalisyonu genişliyor" başlıklı yazısında bazı gazetecilerin "darbeye hazırlık için Soma'da sabotaj yapıldı" iddiasını deli saçması diye niteledi ve "...Gezi ile ilk kez karşımıza çıkan, ardından Berkin Elvan'ın cenazesi, Ali İsmail Korkmaz'ın mahkemesi gibi olaylarda tekrarlanan "vicdan koalisyonu" yeni katılımlarla yoluna devam eder." yazdı.

İşte Ruşen Çakır'ın "insan fıtratı bu kadar vicdansızlığı kaldırmaz" dediği o yazıdan çarpıcı bir bölüm:

DELİ SAÇMASI KOMPLO TEORİLERİ

"Soma faciası duyulur duyulmaz, bazı kişiler, buradan Gezi'deki gibi bir hareketin çıkarılmak istenebileceği endişesine kapıldılar. Hatta işi daha ileri götürüp bu facianın bu amaca yönelik bir sabotaj olabileceği spekülasyonu bile yaptılar.

TOPLUM BU KEZ SESSİZ KALMAZ

Bunlar deli saçması iddialar; gördüğüm kadarıyla hükümete destek verenlerin çoğu da bu tür komplo teorilerini ciddiye almıyor. Ne var ki eğer Soma'daki facianın insani boyutu ıskalanır ve olayın sorumlularının peşine düşülmeyip her şey sadece Allah'a havale edilirse, Roboski sonrası yaşananlar tekrarlanmaz, toplum bu sefer sessiz kalmaz.

VİCDAN KOALİSYONU YOLUNA DEVAM EDİYOR

Ve Gezi ile ilk kez karşımıza çıkan, ardından Berkin Elvan'ın cenazesi, Ali İsmail Korkmaz'ın mahkemesi gibi olaylarda tekrarlanan "vicdan koalisyonu" yeni katılımlarla yoluna devam eder.

HERŞEY İKTİDAR DEĞİL

Eğer birileri bu durumdan rahatsızsa yapacakları şey çok basit: Vicdansızlığı bırakmak. Çünkü insan fıtratı bu kadar vicdansızlığı kaldırmaz.
Çünkü hayatta her şey iktidardan ibaret değil."