Ve Erdal Şafak'tan cevap geldi

Ve Erdal Şafak'tan yanıt geldi... Bugün köşesinden seslendi o 9 yazara... Analizinde haklı olduğunu savundu ve konuyu anlattı.

Medya tarihinde bir ilk yaşandı... 9 yazarın hedefi oldu Erdal Şafak... Ve bugün köşesinden yanıt verdi herkese... Yazdığı analiz-haberin sonuna kadar üstüne giden Erdal Şafak, kendisine tekzip yollayan arkadaşlarına da gerçeği anlattı. 9 meslektaşına ne kadar kırgın olsa da, onları affettiğini söyleyerek büyüklük gösterdi.

Rehn ile görüşmeden çıkışta, Mehmet Ali Birand'ın, Kanal D'nin ana haber bülteninde Deniz Arman'ın sorularını yanıtlarken, "Türkiye'nin ruhban okulunu açması bile buradaki (Brüksel) havayı tamamen değiştirebilir" dediğini söyleyen Şafak, 'Ne o yoksa Birand'a da vahiy mi geldi?' diyerek bir dokundurma yaptı.

(...) AB ile müzakere sürecine dahil olan Büyükelçi Bozkır, Türkiye'nin "Ruhban okulunu açma kararı alıp AB zirvesinde kullanabileceğini" söylüyor. Rehn ise "Yıl sonuna kadar ruhban okulunun açılmasını" bekliyor.

Biz yazımızda işte bu iki önemli bilgiyi alt alta sıraladık.
Meslektaşlarımız Bozkır'ın hazırlattığı kuzu islim kebabın rehavetine girdilerse bizim günahımız ne? Ya da hepsi Rehn'in açıklamalarını bir arkadaşın bant çözümünü kullanıp totaliter ülkelerin medyası gibi ortak metinle yayınladılarsa, biz ne yapabiliriz? O kolaycılığın, hatta tembelliğin tuzağına düşmemek suç mu?

Her şeye rağmen biz meslektaşlarımızı affediyoruz, ne de olsa yüz yüze bakacağız. Ama onlar okurlarının yüzlerine nasıl bakabilecekler acaba?