'Vay şerefsiz' başlığı ile hoşgeldin

Ahmet Kekeç yine sözünü esirgememiş... Başlığını "Vay Şerefsiz" atıp, Berberoğlu'na hoşgeldin yazısı yazmış...

GAZETECİLER.COM - Star yazarı Ahmet Kekeç'in "Vay Şerefsiz" başlığını görünce meraklanıp dalıyorsunuz köşeye... Kimmiş acaba bu şerefsiz diye tararken satırları, çok farklı bir "hoşgeldin" yazısı karşılıyor sizi...

İşte sıradışı bir hoşgeldin yazısı; 

"Enis
’e kolaylıklar diliyorum. Perva göstermeden insanların hayatıyla oynayan bir gazetenin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. İşi zor... Bekleniyordu. Daha doğrusu, ismi, birkaç yıldır bu “erişilemez” ve “kutsal” makam için geçiyordu. "

(....)

Enis Berberoğlu’nu vicdanlı, dürüst, çalışkan, rikkat sahibi bir gazeteci olarak tanıdım. Beraber “uçak gazeteciliği” yaptığımız için biliyorum; demokrat bir adamdır da.
Kendisini arayıp “hayırlı olsun” demedim.
Bu yazıya sakladım.
Hem hayırlı olsun, hem kolay gelsin. İşi gerçekten zor...

Koltuğunu devraldığı adam (esasında o da fena biri değildir), medyanın ayarını bozmuştu, gazetesindeki “ahlak ve vicdan çizgisini” epey aşağılara çekmişti. Çok çok kötü işler yapmıştı. Şerefli bir geçmiş bırakmadığı için hiçbir zaman hayırla yadedilmeyecek

Enis, selefinin bozduklarını tamir edebilir. Hürriyet, gerçekte “amiral gemisi”yse, artık darbecilerin, darbe sevicilerinin sesi olmamalı. Karargâhta pişen haberleri manşetine taşımamalı.(...) “Ergenekon sulandırıcılığına” soyunmamalı... Hrant Dink’e, Ahmet Kaya’ya, Orhan Pamuk’a yaptıklarını yapmamalı.

(...)
Başlığa çektiğim “Vay şerefsiz” ifadesi de Hürriyet gazetesinin manşetidir. Ahmet Kaya’nın arkasından söylenmiştir. Durum budur.