Vatan yazarından Bahçeli'ye hodri meydan

Hükümetin kiliseleri ibadete açmasını protesto için Ani'de namaz kılan Bahçeli'ye öyle bir çağrı yapıldı ki...

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Ani harabelerinde Cuma namazı kılmasına sert eleştiriler de var. Vatan gazetesi yazarı Mutlu Tönbekici, yöntemi 'çocukça eylem' olarak gördü ve MHP'lileri şov yapmakla suçladı.

Fethiye camisinin aslında kilise olduğunu hatırlatan Tönbekici, Ermeniler'in 1915'e kadar tapuları kendilerinde olan bu yerde ibadet ettiklerini yazdı.

"HADİ BAKALIM SIKIYSA BU İŞİ ATİNA'DA YAPIN"

Tönbekiçi'nin MHP'lilere namaz kılmak için adres gösterdiği yer ise Yunanistan'ın başkenti Atina'da müzeye çevrilen Voyvoda (Mustafa Ağa) Camii oldu. 'MHP'ye hodri meydan' diyen yazar, sert sözlerle partinin politikasını eleştiriyor:

"(...) Bu kadar çocukça bir eyleme niye gideyim? Niye Ani? Niye bir Ermeni şehrinde? Niye kiliseden döndürülmüş bir cami? (Tabelasında tek bir yerde Ermeni lafı geçmez o da ayrı mesele. Ama Bahçeli ve tayfası biliyormuş, o da ayrı bir mutluluk!)

Zerre bir inandırıcılığı, samimiyeti olmayan, kısasa kısas, göze göz, dişe diş mantığıyla yapılmış, nefret, intikam kokan yaratıcılığı da emeği de olmayan bir eylemdir.

Ani’de Ermeni kilisesinden çevrilmiş bir cami yerine, mesela Atina’daki Monastiraki Meydanı’ndaki 1759 yılında Osmanlı tarafından yapılmış ve şimdi Yunan Halk Sanatları Müzesi olan Voyvoda (Mustafa Ağa) Camii’nde namaz kılmaya ne dersiniz?

İzin aldık, hadi gidiyoruz deseniz ya. Bakın oraya seve seve giderdim! Namazdan sonra da hep beraber Reha Muhtar’ın geçen gün yazdığı Savas’a gider, herkese da kebap ısmarlardım. Yunan başkentinde namaz kılıp, Ermeni lokantasında kebap yiyerek MUHTEŞEM bir ikileme, üçleme, beşleme, şeşleme yapmış olurduk! (Benim sevdiğim yer “Thanasis” gerçi ama olsun...)

Hadi bakalım sıkıysa bu işi Atina’da dediğim yerde yapın! Öyle kendi çöplüğünde, kimse zaten sana karşı çıkmaz/çıkabilemez/çıkmaya bir tarafları yemezken, tehdit, şantaj, propaganda, goygoy ile 12 saatte izini almak iş mi?

Başvurun hadi Atina Belediye Başkanlığına! Yapın bir proje. Kadir Gecesi mevlidimizi burada okuyacağız deyin! Dünya barışı, insanlık, kardeşlik ayaklarına yatın, (öyle bir derdiniz olmadığını biliyoruz da hadi yiyelim biz de) alın izninizi, baş safta namaza durmayan kurbağa olsun! Baş kurbağa olsun hatta!"

Tekrar ediyorum: Kebaplar da benden! Merak etmeyin domuz yedirmem. Hepsi mis gibi kuzu ve sığır etinden yapılıyor."

Tömbeki'nin MHP'ye hodri meydan dediği yazısının tamamını okuyabilirsiniz.