Vatan Gazetesi'nde Hasan Cemal hassasiyeti

Milliyet gazetesi yazarı Hasan Cemal'in gazetenin patronu tarafından Başbakan yazmasını istemiyor denilerek kovulmasından sonra, grubun diğer gazetesi Vatan'da da Hasan Cemal hassasiyeti başladı.

GAZETECİLER.COM - Milliyet gazetesi yazarı Hasan Cemal'in gazetenin patronu tarafından Başbakan yazmasını istemiyor denilerek kovulmasından sonra, grubun diğer gazetesi Vatan'da da Hasan Cemal hassasiyeti başladı.

Vatan yazarı Sanem Altan'ın Hasan Cemal ile ilgili yazısının gazete yönetimi ile anlaşarak çıkartıldığını, Altan'ın yeni bir yazı yolladığı iddiasına yer veren Oda TV'nin haberine, Sanem Altan'dan jet yanıt geldi.

Oda TV'deki haberde "Sanem Altan'ın dün Hasan Cemal'in ardından yazdığı yazı Vatan gazetesi yönetimi tarafından gazeteye konmadı." deniliyor ve şöyle devam ediliyordu:

"Altan'ın Demirören Grubu'nun diğer gazetesi Milliyet yazarı Hasan Cemal'in "Ayrılış biçimi" ile ilgili yazısı kendisi ile konuşularak gazeteden çıktı.

Sanem Altan da Hasan Cemal yazısı yerine başka yazı gönderdi."

TWİTTER'DAN YANIT VERDİ

Sanem Altan twitter hesabından bu iddialar ile dalga geçti:

Ya Odatv harika ya!Sanem altan yeni yazi gonderdi demisler,bir de tarihe bu kalacak demisler.bugunku yazimi okudu mu acaba bu odatvciler..

YAZISINDA NE YAZDI?

Gerçekten de Sanem Altan'ın yazısına baktığımızda Hasan Cemal'in isminin yer almadığını ancak, Altan'ın İnanmaya Mecbursunuz başlığı ile olayı yazdığını görüyoruz. İşte Altan'ın köşesinde Hasan Cemal le ilgili yazdıkları:

"Vicdanı olan herkes barışın gerçekleşmesini, silahların susmasını istiyor.

Ama silah sustuktan sonra neler olacak?

İşte konuşulmamasını istedikleri, barışın arkasına saklamaya çalıştıkları konu bu. Ak Parti’nin getirmeye çalıştığı korkunç sistemde neler olacağını anlamayanlara hayat çok basit bir cevap veriyor.

Yazarlar bu ülkede artık yazı yazacak gazete bulamıyor.

Siz hâlâ “her şeyin iyi olacağına” nasıl inanabiliyorsunuz?

İnanmaya mecbursunuz…

İnanmazsanız o tutkuyla bağlı olduğunuz köşelerinizi, televizyon programlarınızı kaybetmekten korkuyorsunuz çünkü."

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın