Vakit, TRT'deki Pınar'ları karıştırdı

Haberde fotoğrafı yayınlanan Pınar Şenel, TRT'de iki Pınar`ın çalıştığını kendisinin paşa kızı olmadığını söyledi.

"TRT`yi paşalar kuşatmış" haberinin yankıları sürüyor.

Haberde fotoğrafı yayınlanan Pınar Şenel, TRT`de iki Pınar`ın çalıştığını kendisinin paşa kızı olmadığını söyledi.

Dünkü gündeme damgasını vuran `TRT`yi paşalar kuşatmış` başlıklı haberle ilgili tartışmalar sürüyor.

Vakit gazetesinin yaptığı haberden sonra basın kuruluşlarına açıklama gönderen Pınar Şenel, kullanılan fotoğrafın Genelkurmay eski Adli Müşaviri Tümgeneral Erdal Şenel`in kızına değil kendisine ait olduğunu belirtti.

Tümgeneral Erdal Şenel`in kızının TRT`deki araştırma servisinde halen çalışmakta olup, evlendiği için de Pınar Şenel Onat olarak değiştiği öğrenildi.

İsim benzerliğinin mağduru olan TRT Dış Yayınlar Dairesi Türkçe Yayınlar Müdürlüğü çalışanı Pınar Şenel ise, `Ben 1998 yılında yazılı bölümünü ÖSYM`nin yaptığı genel sınavı kazanarak, ardından, kurum içinde birkaç aşamalı sınav sürecini ve haftalar süren hizmet öncesi eğitimden sonraki son sınavı geçerek, TRT`deki prodüktörlük unvanını kendi hakkımla kazandım. Erdal Şenel`in kızı ben değilim ve kendisiyle hiç bir akrabalık bağım bulunmamaktadır.` dedi.

Vakit gazetesinin konuyla ilgili açıklaması ise şöyle,

VAKİT GAZETESİ SORUMLU YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ AHMET CAN KARAHASANOĞLU`NDAN AÇIKLAMA

Bazı internet sitelerinde, Gazetemizin 30 Mart 2010 günlü nüshasında yeralan haberle ilgili olarak, Genelkurmay E. Adli Müşaviri Erdal Şenel`in kızının TRT`de çalışmadığına dair TRT çalışanı Pınar Şenel`in açıklamaları yeralmıştır. Sözkonusu açıklama üzerine kamuoyunun bilgilendirilmesi zarureti doğmuştur.

Gazetemizdeki söz konusu haberde yer alan generalin kızı Pınar`a ait olduğu belirtilen fotoğrafın, bir başka Pınar Şenel`e ait olup, yanlışlıkla kullanıldığı gazetemizin bugünki sayısında zikredilmiş ve TRT`de çalışan Pınar Şenel isimli iki personel bulunmasından kaynaklanan karışıklıktan dolayı söz konusu şahıstan özür dilenmiştir.

Fakat internet sitelerinde yeralan haberde, sanki "TRT`de Erdal Şenel`in bir kızının çalışmadığı Vakit`in haberinin gerçekdışı olduğu" havası oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Oysaki Erdal Şenel`in kızı Pınar (Şenel) Onart. 28 Şubat sürecinin en etkin olduğu günlere denk gelen 1998 yılında TRT Televizyon Dairesi, Dış Yapımlar ve Satımlar Müdürlüğü`ne mütercim olarak işe alınmıştır. Yücel Yener`in genel müdürlük zamanında işe alınan paşa kızı halen TRT Haber Dairesi`nde araştırmacı olarak çalışmaktadır. Dolgun bir maaşa sahip olan sözkonusu kişinin sicil numarası 128xx`dir ve KESK`e bağlı Haber-Sen üyesidir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulu...