Vadi'nin Fatih Altaylı'dan ilginç intikamı!

Türkiye'nin en çok izlenen dizilerinden Kurtlar Vadisi'nin yapımcı şirketi Pana Film, Fatih Altaylı'ya tepkisini ilginç bir yöntemle gösterdi.

Türkiye'nin en çok izlenen dizilerinden Kurtlar Vadisi'nin yapımcı şirketi Pana Film, Fatih Altaylı'ya tepkisini ilginç bir yöntemle gösterdi.

Pana Film, Altaylı ile ilgili basına ve kamuoyuna gönderdiği açıklama tek cümlelikti.

Pana Film'in Kurtlar Vadisi senaristleri adına yapılan tek cümlelik açıklamasında Fatih Altaylı bu şekilde protesto edildi:

"Basına ve Kamuoyuna; Kurtlar Vadisi ekibi olarak Fatih Altaylı'ya bir kere bile lehimizde yazı yazmadığı için teşekkür ederiz...

Pana Film"

Fatih Altaylı Kurtlar Vadisi ile ilgili olarak ne yazmıştı? İşte Altaylı'nın yazısı...

Quo Vadi

YILLARDIR Kurtlar Vadisi isimli dizi hakkında yazılar yazdım. Bu yazıların hiçbiri, dizinin lehinde yazılar değildi.
Dizinin ilk yayınlandığı dönemde başladı yazılarım.
Bu dizinin gençleri yasadışılığa özendirdiğini, çeteleri, çete liderlerini kahramanlaştırdığını, devlet adına yasadışına çıkılmasını meşrulaştırdığını anlattım.
Başta genç erkekler olmak üzere topluma yanlış mesajlar verdiğini, Türkiye'ye ileriye dönük onarılması zor zararlar vereceğini söyledim hep.
Yazılarımın karşılığını da aldım. Kurtlar Vadisi'nde canlandırdıkları karakterleri, kendilerine yapıştıran dizi elemanları, bana "çete mensubu" edasıyla yanıtlar verdiler, hakaretler ettiler.
Hepsini dava ettim.
Davaları kazandım, tazminatlar aldım.
Ne var ki, benim yazılar pek bir işe yaramadı.
Dizi giderek zıvanadan çıktı. Türkiye'nin geleceğini bırakın, bugününe zarar vermeye başladı. Bir dönem devlet içindeki çeteleri öven dizi, sonradan "siyasal duruş" değiştirir gibi yaptı ama genel tavrı pek de değişmedi.
Sonunda Türkiye'nin uluslararası ilişkilerine de el attı. İsrail ile son kapışmamızın temel taşını oluşturdu.
Gerçi hükümetimizin İsrail'le tartışmak, kapışmak için diziye falan ihtiyacı yoktu ama Kurtlar Vadisi de elinden geleni yaptı.
İsrail de Türkiye kadar hassas bir ülke olduğundan diziden nem kaptı, son bir yılın acısını Kurtlar Vadisi bahanesiyle büyükelçimizden çıkardı. Gördüğüm o ki, Kurtlar Vadisi isimli dizi, kıra döke Türkiye'ye zarar vermeye devam edecek.
Gençleri çeteci, devleti çetelerden medet uman yasadışı bir organizasyonun sahibi gibi göstermeye, siyasal konjonktüre göre bu çeteleri yüceltmeye veya aşağılamaya devam edecek. Ve RTÜK de bu diziyi büyük bir keyifle izlemeyi sürdürecek.
Çizgi filmler gençliği kötü etkileyecek, Olacak O Kadar Türkiye'ye zarar verecek, ama Kurtlar Vadisi baş tacı olacak.
Sonra Türkiye açılım yapacak, Anayasa değiştirecek, demokrat olacak.
Zor olacak.