Vadi'nin Başbakan'ından iş isteyen bile varmış!

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde başbakan karakterini canlandıran tiyatro oyuncusu Murat Atak sokaktan aldığı tepkileri anlattı...

STAR TV'de yayınlanan Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde başbakan karakterini canlandıran tiyatro oyuncusu Murat Atak, dizideki rolünden sonra vatandaşların kendisine 'Sayın başbakanım' diyerek hitap edip saygı gösterdiğini söyledi.

Çorum Rotary Kulübü tarafından düzenlenen 'Bu Türkçe ile nereye' konulu konferans için kente gelen Kurtlar Vadisi Pusu'nun Başbakanı Murat Atak, yaptığı konuşmada Türkçe'nin önemine değinerek herkesin buna sahip çıkması gerektiğini anlattı. Program sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Murat Atak, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde yer alanların tamamen bir hayal ürünü olduğunu söyledi. Dizi başlarken 'bu dizideki her şey hayal ürünüdür' yazısının ekranlara yansıdığını ifade eden Atak, 'Elbette dizide gündeme ilişkin benzetmeler olabilir. Ama ben de sayın başbakana benzemiyorum. Oradaki olaylar gazetelerde, televizyonlarda yer alan olaylara benzeyebilir. Buradaki her şey hayal mahsülüdür. Tıpki diğer dizilerde olduğu gibi. Ben de Başbakan rolünü oynuyorum. Tiyatroda da televizyonda da çok rol oynuyorum. Karısını döven adamı, ahlaksız bir adamı oyandığımız zaman da o rollerle bağdaştırılmadığımız gerektiği gibi bu rolle de bağdaştırılmamamız gerekiyor' dedi.

VATANDAŞLAR İŞ İSTİYORLAR


Dizideki başbakan rolünden sonra vatandaşların kendisine büyük bir ilgi gösterdiğini belirten Murat Atak, 'Sokakta gören vatandaşlar, 'Sayın başbakanım'diye hitap ediyor. 'Başbakanım' diyerek hürmet ediyorlar. Aralarında iş isteyenler de var, Türkiye gündemine ilişkin 'şunu şöyle yapın' diyen bile oldu. Onlara verdiğimiz cevap bu bir hayal ürünüdür, diziyi bir sanat eseri olarak izleyin demek oluyor. Tiyatroda bir çok eser oynadım. Kral da oynadım soytarı da. Bizim mesleğimizin doğasında bu var. Biz o gömleği giyeriz. Oyunumuz, rolümüz bittiğinde o gömleği çıkartırız. Başbakanlık da öyle bir rol. Dizide rolümüzün gereğini yapıyoruz' diye konuştu.