Ünlü oyuncudan iddialı bir dizi geliyor

Hayatın İçinden Programında Ceren Akdağ Şahin'e konuk olan ünlü oyuncu Selçuk Yöntem yeni projeleri ve gündeme dair açıklamalar yaptı...

GAZETECİLER.COM
Aşk-ı Memnu'nun Adnan Bey'i ünlü oyuncu Selçuk Yöntem, Hayatın İçinden Programında Ceren Akdağ Şahin'e konuk oldu. Yöntem, Reyting baskınları, Kıvanç Tatlıtuğ, Adnan Bey karakterinde neden zorlandığı, yeni başlayacak olan "Uçurum" dizisini, çekimleri devam eden film "Ayhan Hanım"ı ve oynamak istediği roller hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Ünlü oyuncu reyting baskınları, manipülasyonlar ve  oynadığı Aşk-ı Memnu dizisinin de adının geçmesi konusunda şöyle konuştu:

"Reyting bir oyun, pasta ama kriterlerin çok esaslı olması lazım. Bu üç ay
sıkıntılar yaşanacak ama bu halk 1. olması mümkün olmayan dizileri 1. gördü ve görüyor. Her şey ayıklanacak. Aşk-ı Memnu başka ülkelerin halklarında konuşulan bir dizi. Manipülasyon olması imkansız. Muhteşem Yüzyıl internette en çok  arananlarda bir numara olmuş, nasıl manipülasyon olsun? Bundan sonra diziye başlayacaklar şanslı reyting derdi olmayacak."

Ünlü aktör, Nurgül Yeşilçay'ın reyting operasyonları sonrası fiyat düşürmesi konusunda ise "Benim aktörlüğümün kilo ile karşılığı yok. Reytinglerin düşmesinde aktörün suçu yok. Fiyat düştü kalktı konusu estetik değil" dedi.

YENİ DİZİSİ "UÇURUM"U ANLATTI

Ezel'in senaristi, Kerem Deren'in kaleme aldığı heyecan dolu "Uçurum" dizisinin konusunu ilk defa Ceren Akdağ Şahin'e anlatan Selçuk Yöntem, Moldova'da çekimleri başlayan, Ocak ayında oynamaya başlayacağı dizi hakkında şunları söyledi:

"Hayatın kenarında herkes bir adımda uçuruma düşebilir. Rusya'dan buraya çalışmak için gelen doktorun ve kardeşinin, bazı insanlarca kötü yola sürüklenme hikayesi. Ve kaçarken bindikleri taksideki şoförü aslında yaşadığı travmalarla intihara edecekken uzattığım çay ile hayatı kurtuluyor. İşte böyle başlayan olaylar zinciri."

KEŞANLI ALİ'Yİ ÇOK BEĞENDİM

Daha önce Keşanlı Ali Destanı'nında hem oynayan hem de yönetmenlik yapan
Yöntem, dizi versiyonunun çok beğendiği ifade etti. "Eleştiriler çok fazla. Korkarak baktım ama çok güzel olmuş. Çağan Irmak bu şekilde işlemek istemiş ve olmuş. Oyuncular da çok iyi" diye konuşan Yöntem, tiyatro versiyonunu da çok iyi bulduğunu söyledi.

Kendisinden bahsederken mizahı çok sevdiğini anlatan, çocuk ruhlu olduğundan bahseden Yöntem, "Komediye çok yatkınım. Kimse bilmez ama aslında komedide oynamak isterim. Şimdiye kadar hiç öyle iş gelmedi" dedi.

ADNAN BEY DİZİNİN ESAS ÜÇ KARAKTERİ ARASINDA DEĞİLDİ

Selçuk Yöntem, Aşk-ı Memnu dizisinde 'Adnan Bey' karakterini oynarken yaşadıkları hakkında ilginç detaylar anlattı:

"Biraz daha daha abartılı oynasam diğer karakterlerin önüne geçerdi. Olmazdı. Adnan Bey karakteri diğerlerine göre kuvvetli değildi. Bihter, Behlül, Firdevs ana karakterlerdi. Doğru yere varmazdı. Daha çok sözü olsun diye istemlerim oluyordu senaristlerden. Ama adamın (Adnan Bey'in) hiç bir şeyden haberi yoktu ki, nasıl sözü fazla olsun."

KIVANÇ'TA YETENEK VARDI ZATEN

Kıvanç Tatlıtuğ'u Kuzey karakterinde izlemediğini ancak olumlu eleştiriler duyduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden ünlü oyuncu "Onda yetenek vardı" diye konuştu.

Levent Semerci'nin yönetmenliğini yaptığı, Vahide Gördüm'ün kanser tedavisi için ara verilen "Ayhan Hanım" adlı filmde, Semerci'nin babası, Ahmet beyi oynayan Yöntem,  filmin dönemleri anlatacağını açıkladı. Yöntem, 1 Mayıs 1977 yılında, Taksim'deki olayların dramatik yapı olarak birebir aynı kurulan platoda aktarıldığını ve 12 Eylül'ün de işleneceğini açıkladı.