Umur Talu'dan zehir zemberek yorum

Umur Talu lafını sakınmadı: A benim demokratım, hukuk devletim şimdi bu ne!

GAZETECİLER.COM - "Yaksaydınız!" dedi...
"Şimdi bu ne?" diye sordu.
Yapmayın!
Basmayın! diye ekledi.
Habertürk yazarı Umur Talu'nun yazısından satırbaşları:

AHMET Şık'ın tutukluluğu yetmedi...
Polis ve savcılık "silah" arıyor.
"Silah", bir kitap. Henüz yayınlanmamış, yayınlanması muhtemel bir kitap!

Eskiden şöyleydi.
"Eskiden" dediğimiz; Nazi Almanya'sında da, faşizan darbeler Türkiye'sinde de. "Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti"mizin her aşamasında da. Kitap çıkar... Yazar girerdi! Önce kitap basılır... Sonra yazar basılırdı!

Şimdi şöyle: Önce yazar basılıyor...
Sonra, basılmamış kitap basılıyor! Basılması yetmiyor, daha ilk baskısını yapmadan ikinci defa basılıyor! Yetmiyor, yasal haklarını, basın özgürlüğünü aradığı için kovulduğu gazete bile basılıyor. Hiç yetmiyor; kitaplar yasaklanıyor, kitaba savaş açılıyor! Bir iktidar varsa, sorumlusudur!

(...) BASILMAMIŞ KİTABA İNFAZ

Şimdi bu ne, a benim demokratım, hukuk devletim, her manalı Adalet'im! Basılması muhtemel kitabı yüzünden bir gazeteci-yazar, üniversite odası dahi tarumar edilip içeride! Basılması muhtemel kitabı yüzünden, henüz basmamış yayınevi de, kovulduğu gazete de basılıyor.

Basılmamış kitap infaz ediliyor!
Nedir bu kadar rahatsız eden... Henüz iddianame dahi yapmadığınız bir "suç"u satır aralarında, bilgisayar diplerinde baskın baskın aratan ne? Basılmamışı bile infaz ettiren ne! Yazmak mı suç, yazılanlar mı yoksa! Yapmayın; kitap yakmayın, kitap yıkmayın! Basmayın! Kitap imha eden Adalet, kitapsız kalır!"