Ümit Zileli neden utanıyor!

"Gazeteci" Faruk Mercan'dan öğrenelim: Önceki gün CNN Türk'te, Ayşenur Aslan'ın konuğu olan bu arkadaş, elindeki gazeteyi sallayarak..

GAZETECİLER.COM - Cumhuriyet yazarı Ümit Zileli, bugün köşesinde Gazeteci Olmaktan Utanmak!.. başlıklı yazısında  mesleğinden utandığını açıkladı. Gerekçesi de ilginç... Başka gazetecilerin kanıt, delil, olmadan belgeleri nasıl çarpıttıklarını gördüğüm zaman mesleğimden utanıyorum diyen Zileli, bunun son örneğinin Faruk Mercan'ın konuşamasını dinleyince yaşadığını ileri sürdü.

İşte Zileli'nin o yazısından çarpıcı bir bölüm:

Bir orgeneral tutuklandı!.. Üç ay sonra yapılacak Yüksek Askeri Şûra'da Hava Kuvvetleri Komutanı olmasına kesin gözüyle bakılan Harp Akademileri Komutanı Bilgin Balanlı ifade vermek için çağrıldığı Beşiktaş Adliyesi'nden doğruca Hasdal hapishanesine gönderildi!.. Neydi suçu?. Eskişehir 1. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı yaptığı dönemde bir tarikat çiftliğini takip ettirmişti de onun için!.. İşin trajikomik yanı neydi biliyor musunuz?.. Tutuklanan Balanlı'nın o dönemdeki yardımcısı, emekli Tümgeneral Şirin Ünal, AKP'nin milletvekili adayıydı hem de Eskişehir'den!.. Dün Necati Doğru Sözcü gazetesindeki köşesinde soruyordu:

- AKP adayı emekli Tümgeneral Şirin, komutanının darbeye teşebbüsünü hiç mi hissetmedi, hiç mi duymadı, hiç mi kuşkulanmadı?!..

Emekli Tümgeneral Şirin ise, partisinin izni olmadan konuşamayacağını söyledi, iyi mi?!.. Silah arkadaşıyla ilgili konuşamadı, çünkü izin yoktu!.. Peki ya delil, o neredeydi?. Eskişehir'de, emekli Albay Hakan Büyük'ün evinde ele geçirilen flash bellekteydi!.. O belleğin ne olduğunu, içinde hangi belgeyi barındırdığını gelin yandaş medyanın "flash" ismi "gazeteci" Faruk Mercan'dan öğrenelim: Önceki gün CNN Türk'te, Ayşenur Aslan'ın konuğu olan bu arkadaş, elindeki Bugün gazetesini sallayarak..

- İşte dedi, darbeye teşebbüs suçunu kanıtlayan 'Gizli' damgalı askeri belge... Altında da Bilgin Balanlı'nın adı var. Buyrun, bakın...

Ayşenur Aslan, "Ama belgede sadece adı var, imzası yok" deyince, Faruk Mercan, hiç utanıp sıkılmadan şu yanıtı verdi:

- Tamam ama belgedeki yazışma üslubu tam askeri üslup!..

Bu yanıtı duyduğum an, böyle "gazetecilerin" olduğu bir ülkede gazeteci olmaktan çok ama çok utandım!..

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor