Ulusalcılar PKK konusunda artık bir karar vermeli!

Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla başlayan süreci yorumlayan Ruşen Çakır, Ece Üner'in sorularını yanıtladı.

GAZETECİLER.COM
Vatan yazarı Ruşen Çakır, Habertürk ekranlarında konuk olduğu Akşam Raporu'nda Ece Üner'in sorularını yanıtladı. Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla başlayan süreci yorumlayan Çakır çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

HÜSEYİN GÜLERCE'NİN O İDDİASINA ÇARPICI YANIT

Ece Üner, Hüseyin Gülerce'nin Aygün'ün alkonulmasında Ergenekon'u işaret eden yazısını hatırlatıtı. Gülerce'nin iddasının ciddiye alınır bir yanı olmadığını ima eden Çakır verdiği ilginç tepkiyle dikkat çekti: "Bu konuda hiç birşey demek istemiyorum."

TAHA AKYOL YANILIYOR, PKK BU EYLEMDEN ZARAR GÖRMEDİ

"Taha Bey'in söylediği olay yaşanmadı. Çünkü herkes PKK'yı değil hüseyin Aygün'ü konuştu. Daha kaçırıldığı andan itibaren bir taraf "bu zaten PKK'lı" dedi. İktidar partisinden bakanlar düzeyinde bunu söyleyenler oldu. BDP cephesinden ise "abartacak bir şey yok, konuşup bırakırlar" yönünde bir tepki geldi. Medyadan da tepkiler de yersiz olunca PKK'nın bu yaptığı yanına kar kaldı. Aslında PKK'yı çok olumsuz etkileyecek bir hareket bile propaganda konusu haline geldi. Saçma bir eylem de olsa ben örgüte zarar verdiğini düşünmüyorum..."

ULUSALCILAR PKK KONUSUNDA ARTIK BİR KARAR VERMELİ

"Şu anda iktidarı sürklase edebilecek tek güç PKK. Haliyle bu yönlü bir sonuç almak isteyenlerin yatırım yapacağı adres de PKK. Dersim'deki kaçırma olayını sonuna kadar kullanıyorlar mesela. Ama diğer yandan PKK'ya tümüyle karşıymış gibi konumlanıyorlar. Burada bir karar vermeleri gerekir. Eğer PKK'ya gerçekten karşıylsalar ki öyleler. O zaman PKK'nın eylemlerini kendi çıkarları için kullanmaktan vazgeçmeleri gerekir. CHP içinden Hüseyin Aygün'e gelen tepkilerin çok zorlayıcı olacağını biliyorum ama kalacağını düşünüyorum."

PKK'NIN TELSİZ KONUŞMALARI HABERLERİ İNANDIRICI GELMİYOR

"PKK militanlerı tweet atar gibi mi konuşuyor telsizde? Medyamız 30 yıldır böyle telsiz konuşmaları yazar ama diğer yandan karakollar basılmaya şehitler verilmeye devame der. Bunlar artık bana inandırıcı gelmiyor. Bu eylemi yapıp hükümeti düşüreceğini sanan PKK'lı varsa bu örgütün iki gün kalmaz zaten. PKK'nın her eyleminde hükümeti zayıflatmaya çalıştığı doğrudur ama bir vekil kaçırarak hükümeti düşürmek gerçekçi değil elbett..."