Uğur Dündar'dan kanlı manşete farklı yorum

Uğur Dündar'dan Habertürk'ün kanlı manşetine farklı bir yorum geldi. Dündar 'bu fotoğrafı ben kullanmazdım ama gazetecilik açısında eleştirmek de doğru olmaz' dedi...

GAZETECİLER.COM
CNN Türk ekranlarında Ayşenur Arslan'a konuk olan Star Haber anchormani Uğur Dündar'dan Habertürk'ün kanlı manşetine farklı bir tepki geldi. 'Ben bu fotoğrafı kişisel olarak asla kullanmam ama bir gazeteci olarak da eleştirmem' dedi.

Dünyada her ülkede ciddi ve saygın gazetelerin yanında 'tabloid' denilen bulvar gazetelerinin de olduğunu hatırlatan Uğur Dündar, Türk medyasında ciddi gazete-tabloid gazete ayrımının olmadığını, Habertürk'ün de bu yanlışın içinde olduğunu söyledi. Şahsen asla bu fotoğrafı kullanmayacağının altını çizen Dündar şöyle konuştu:

"Tabloid gazetelerde bu tür haber ve fotoğraflar her gün yer alır. Ancak okur bunu gazetenin bu kimliğini bilerek okur. Türkiye'de sorun şu ki ciddi gazeteler de tabloid gazetecilik yapıyor. Mesela Habertürk yarın bu fotoğrafın olduğu yerde çok önemli ve ciddi bir haber de verebilir. Sıkıntı burada. Yoksa dünyanın her yerinde bu tür haberler manşetler olur, oluyor. Ama bunu tabloid gazeteler yapıyor, ciddi gazeteler değil."


Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor