Uğur Dündar'dan ateşli andıç savunması

Uğur Dündar 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanacağı yönünde iddialara önceki akşam yaptığı gibi meydan okumaya devam etti...

GAZETECİLER.COM
Habertürk ekranında Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Uğur Dündar 28 Şubat temalı açıklamalarına devame etti.

28 Şubat sürecinde Şemdin Sakık'ın ifadesine Genelkurmay tarafından yapılan eklemelerle M. Ali Birand ve Cengiz Çandar'ın hedef gösterilmişti. Andıç olarak tanımlanan sürecten sorumlu olarak gösterilen isimler arasında Uğur Dündar da yer alıyor.

SADECE 29 ŞUBAT DEĞİL HAYATIM BOYUNCA YAPTIĞIM TÜM HABERLERİN ARKASINDAYIM

Dündar 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanacağı yönünde iddialara önceki akşam yaptığı gibi meydan okurken andıç haberlerinde bir sorumluluğu olmadığını söyledi.

Çandar ve Birand'a söz hakkı vermek için çok uğraştığını ama ikisine ulaşamadığını kaydeden Dündar "ekrandan bu meslektaşlarımıza çağrı yaptık ve söz hakkınızı kullandırmaya hazırız olduğumuzu belirttik"  dedi. "Sadece 28 Şubat süreci değil hayatım boyunca yaptığım bütün haberlerin arkasındayım" diyen Dündar "Sakık'ın ifadelerini size gelse yayınlamaz mıydınız?" diye sorarak Ece Üner'i de zor durumda bıraktı. Üner ise soruya mesafeli yaklaşıp yayınlamakta tereddüt gösterceğini belirtince bu kez Dündar zor durumda kaldı.

UĞUR DÜNDAR ÇIKTI OKUDU DİYORLAR BEN O ZAMAN EKRANA ÇIKMIYORDUM

Belgenin Genelkurmay'dan aldıkları için güvenip yayınladıklarını vurgulayan Dündar "biz o belgeyi andıç diye değil Sakık'ın ifadesi diye alıp haber yaptık. Andıç olduğunu üstünde oynama yapıldığını bilmemiz mümkün değildi" dedi. Dündar, o süreçte ekranda haber sunmadığını söyleyerek "birisi 'Uğur Dündar ekrana çıkıp andıçı haber yaptı' diyor ama ben o zamanlarda ekrana çıkmıyordum, başka bir arkadaş sunuyordu" dedi...