Uğur Dündar meclisteki kavgada taraf mı tuttu?

Uğur Dündar, Anayasa Değişikliği görüşmeleri sırasında yaşanan gerginlikleri kare kare ekranlara yansıtırken kavganın taraflarını farklı farklı vermeyi yeğledi.

Uğur Dündar yine farkını konuşturdu. Meclis’te HSYK’nın yapısını düzenleyen 23. Maddenin görüşülmesi öncesinde Başbakan Erdoğan’ın mal varlığıyla ilgili başlayan tartışma daha sonra AK Parti ile CHP’li milletvekilleri arasında gerginliğe yol açtı.

Milliyet gazetesinin bile birinci sayfadan verdiği haberde “Anayasa paketi Meclis’te görüşürken CHP’li Engin Atay’ın “The Economist dergisine göre Erdoğan Dünyanın en zengin 8. Başbakanı “ sözleri ortalığı karıştırdı.

Küfürler yumrukların havada uçuştuğu kavgada CHP’li Ali Rıza Öztürk sıraların üzerine çıkarak AK Partililere saldırmak istedi. AK Partili Muhyettin Aksak’ın CHP’li Şevki Kulkuloğlu’na salladığı yumruk CHP’li Metin Arif Ağaoğlu’nun yüzüne geldi” ifadelerine yer verirken Star Anahaber’de kavga görüntüleri kare kare ekrana yansıtılırken kavganının nasıl başladığı ve kavganın tarafları ile ilgili tek bir ifade yer almadı.

Uğur Dündar’ın sunduğu Star Anahaber’de Anayasa Değişikliği görüşmeleri sırasında yaşanan gerginlikler kare kare ekranlara yansıtılırken kavganın taraflarını ise iki ayrı haberde farklı farklı ekranlara getirmeyi yeğledi.

Star Ana haber haber kurgusu ile de iddiaları tekrar tekrar gündeme getirirken iddialara verilen cevaplarda ise tavrı farklı oldu.

Ancak Uğur Dündar’ın sunduğu Star Anahaber Meclis’teki tartışmaları hep bugünkü gibi ekranlara yansıtmadı.

25 Nisan 2010’da Meclis Genel Kurulu’nda Anayasa Değişikliği paketinin 1. Tur görüşmeleri sırasında CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu’nun Genel Kurul’da ‘Kıvırtan başbakan istemiyoruz’ pankartını açmasıyla CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında yaşanan kavga bir gün sonra Star Anahaber’de yer aldı.

Star Anahaber önce kavgaya yol açan afişleri ve Meclisteki gerginliği gösterdikten sonra AK Partili milletvekillerinin CHP’li vekillere yönelik eylemlerini adeta kare kare ekrana taşıdı. Hem de ‘Ellerindeki cep telefonlarını fırlattılar’ ayrıntısına kadar girdi.

İşte medyada duayen olarak kabul edilen Uğur Dündar’ın sunduğu Star Anahaber’de Meclis’te iki ayrı tarihte cereyan eden gerilime yönelik hazırlanan haberler . Takdir sizin….

Meclis Genel Kurulu'nda 'CHP'li Kulkuloğlu'nun 'kıvırtan başbakan istemiyoruz' pankartı ile yaşanan kavga ile ilgili Star TV'de yer alan haber:


Ve Dün akşam Başbakan Erdoğan'ın mal varlığı ile ilgili yaşanan tartışmalar ve sonrasındaki gerginlikle ilgili Star Haber'de yer alan haber:

haber 7