Twitter gazetecilerine savaş açtı!

Twitterle canlı yayını ve sanal dostlarını tercih edenler, benim yanımda dolaşmasınlar.

GAZETECİLER.COM - Daha önceki bir yazısında eğlenmek için gittiği mekanda sürekli twittera giren arkadaşlarını sert bir dille eleştiren Hıncal Uluç, bugün arkadaşlarının yanıtlarına yer verdiği köşesinde Twittercılara sert çıktı.

Eleştirdiği arkadaşının "...birçok sevdiğim gazeteci twitterdan bizleri her konuda ve her yerden haberdar ediyor ve bu yeni bir gazetecilik anlayışını da başlatıyor bir anlamda.. Eeee devir değişti. Düzene ayak uydurmayanlar ve geride kalanlar elenir gider" dediğini aktaran Hıncal Uluç, "Yani, bu twitçilik bir yeni gazetecilik.. Anında gazetecilik.." dedikten sonra eleştirilerini ard arda sıraladı:

"Peki o zaman, özel yaşam ne?. Bir yandan gazeteleri, "İnsanın özeline bu kadar girilir mi" diye yerden yere vuracaksın, öte yandan elinde cep telefonu, resimler çekerek, bunların altına notlar yazarak, canlı yayın yapacaksın, hem de en özelinden..

Sonu nereye varacak?..
Hiç merak etmeyin..

Yataktasınız.. Sevgilinizin üzerine uzanmış. O da kollarını sırtınıza sımsıkı dolamış.. Sanıyorsunuz ki, size sarılıyor..
Hayır.. Elinde telefon var, Twit yazıyor.. "Şimdi ünlü falanca ile beraberiz. Az sonra resmi de gelecek.. " Yoo..

İletişim, insanı insan yapan özellerin yok olması değildir.. İletişim, insanı en sevdiği kalabalıklardan ayırıp, onların içinde yalnızlaşma pahasına sanal bir aleme ulaşmak da değildir..

Canlı dostlarla birliktelikten vaz geçip, sanallarla eğlenmek bir nevi mastürbasyon değil mi?. Bir çeşit kendi kendini tatmin.. Aslı varken, sanalı niye?..