Türkiye'de bazı gazeteler Pravda gibi çıkıyor!

Radikal yazarı "Biraz sakinleşin. Biraz durakladığınızda, Türkiye'de bazı gazetelerin Sovyetler Birliği'ndeki Pravda gazetesi gibi çıkmaya başladığını göreceksiniz." dedi

GAZETECİLER.COM - Radikal yazarı hukukçu Orhan Kemal Cengiz bugün köşesinde Gezi Parkı eylemleri ile başlayan süreçte, Türk medyasının içine yuvarlandığı durumu yorumladı. Bazı köşe yazarlarının Başbakan'ın her yaptığını meşrulaştırmak için çalkştığını bu nedenle de bazı gazetelerin Sovyetler Birliği'nde Komünist Parti'nn resmi gazetesi Pravda gibi olduğunu ileri süren Cengiz bakın eleştirilerini nasıl sıraladı:

İÇİM BURKULARAK İZLİYORUM

"İçlerinde sevdiğim insanların da olduğu bir grubun, Başbakan'ın her yaptığını meşrulaştırmak için gösterdiği gayretleri içim burkularak izliyorum.


Biraz yavaşlayın lütfen. Biraz sakinleşin. Biraz durakladığınızda, Türkiye'de bazı gazetelerin Sovyetler Birliği'ndeki Pravda gazetesi gibi çıkmaya başladığını göreceksiniz. Bu gazetelerde vicdanlarının sesini dinleyen insanlar utanç verici yöntemlerle susturuluyorlar.

DAHA GEÇEN GÜN SABAH GAZETESİ...

Daha geçen gün dünya sansür tarihine adımızı yazdıracak bir olay yaşadık. Sabah gazetesi kendi ombudsmanı Yavuz Baydar'ın, gazetenin Gezi Parkı yayınlarını eleştiren yazısını sansürledi. Bu da yetmedi, gazetenin genel yayın yönetmeni, Baydar'ı 'eleştiren' bir 'okur mektubunu" köşesinde yayımladı. Bütün bunlarda ciddi bir sorun görmüyor musunuz gerçekten?

BEYLER GERÇEKTEN AYIP EDİYORSUNUZ 

Göstericileri barış karşıtlığıyla suçluyorsunuz. Beyler gerçekten ayıp ediyorsunuz. O gösterilerde sizin de çok yakından tanıdığınız, demokratlığından zerre şüphe edemeyeceğiniz pek çok insan da yer aldı. Bunu siz de çok iyi biliyorsunuz. Bütün göstericileri 'Mustafa Kemal'in askerleri' gibi göstermeye çalışarak en başta kendi dostlarınıza büyük ayıp ediyorsunuz.

Bu gösteriler mi barış sürecini tehdit etti gerçekten? Yoksa barış süreci, kendisine yönelen eleştirileri duymamak için toplumun içindeki bütün eski yaraları kaşıyan Başbakan tarafından mı tehdit ediliyor? Biraz insaf, biraz...

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın