'Türkiye uzun zamandır böyle şaşkınlaşmamıştı'

TOKİ’nin dere yataklarına ev yapıp insanların boğulmasına neden olmasından Uludere’de kaçakçıların bombalanmasına, Ankara’da metro inşaatının çökmesine...

GAZETECİLER.COM - Taraf genel yayın yönetmeni Ahmet Altan köşesinde "Hayda!.." başlığı ile kaleme aldığı yazısında hükümet eleştirilerinin dozunu arttırdı.

Suriye sınırında düşen savaş uçağını kimin düşürdüğü tartışmalarını uzunca bir girişle alt alta sıralayan Altan, "Gencecik iki pilot hayatını kaybetmemiş olsa bu yaşadıklarımızdan bir “vodvil” çıkar." dedi ve ardından da hükümeti deyim yerindeyse bombardıma tuttu.

İşte Altan'ın köşesinde yazdıkları:

"Bizim siyasi iktidara genel bir şaşkınlık hâkim.

Akılları iyice karıştı.

Yoruldular mı yoksa “cihan imparatorluğu kuruyoruz” hayalleriyle her istediklerini yapabileceklerine inanıp her şeyi ellerine yüzlerine mi bulaştırıyorlar, bilemiyorum.

“Ülkenin ve bölgenin tek hâkimi ben olacağım” derken hiçbir şeye hâkim olamaz hale geldiler.

Türkiye uzun zamandır böyle şaşkınlaşmamıştı.

Neye dokunsan dökülüyor.

İstanbul trafiğinden alev alev yanan hapishanelere,

TOKİ’nin dere yataklarına ev yapıp insanların boğulmasına neden olmasından Uludere’de kaçakçıların bombalanmasına, Ankara’da metro inşaatının çökmesinden denetimsiz atölyelerin birer birer infilak etmesine, Suriye’nin uçağı nasıl vurduğu konusunda saçmasapan konuşup rezil olmaktan Esed’i “kanlı diktatörlükle” suçlarken Sudan’ın soykırımcı diktatörüyle askerî anlaşma yapan dış politikaya kadar dört bir yanından su alıyor memleket.

İktidar ise MHP’lilerle anlaşıp “yedi çocuğun katilini” serbest bırakmakla, BDP’lileri hapiste tutup Ergenekoncuları salıvermekle, Alevileri kızdırmakla, Kürtleri küstürmekle, orduya yeni ayrıcalıklar tanımakla, Çamlıca’ya cami yapmakla meşgul."

Ahmet Altan'ın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.