Türk reklamcıları Financial Times'ta

Financial Times 28 Haziran’daki gazetesinde Türkiye’nin reklam pazarıyla ilgili bir habere yer verdi.

Financial Times 28 Haziran’daki gazetesinde Türkiye’nin reklam pazarıyla ilgili bir habere yer verdi.

Yazıda Michael Kuser, Türkiye'deki reklam sektörünün diğer ülkelere göre küçük olsa da özellikle İstanbul'dan dünya çapında çok iyi işlerin çıktığını dile getiriyor.
Haberde Mutena Sezgin, Pemra Ataç ve Burcu Tokatlı’nın kurduğu Daniska’dan da bahsedilmiş.

Şirketin müdürü Sezgin, kendileri gibi küçük şirketlerin yaratıcı olmaları gerektiğini söylüyor. Kendilerini geleneksel bir turşucu dükkanına benzetiyorlar. Hatta yılbaşında müşterilerine bir kavanoz turşu yolluyorlar. Turşularla reklamcılık arasında benzerlik bulan Sezgin: “Sarımsağın bir dişi turşunun bütün rengini değiştirebilir, küçücük bir fikir şirketin bütün görünüşünü değiştirebilir. “ açıklamasını yaptı. 

Türkiye'nin reklam pazarına ilişkin görüşlerin olduğu haberde Hürriyet Gazetesi’nin reklam gelirlerinden de bahsediliyor. Gazete ve şirkete bağlı internet sitelerinin reklam gelirlerindeki durumun oldukça iyi olduğu, 2008'de reklam gelirlerindeki göre şu anda yüzde 23 oranında artış göstermiş olduğu belirtiliyor.

Dirty Cheap Creative ajansının sahibi Ali Yorgancıoğlu giderlerini nasıl azalttığını şu şekilde anlatıyor: "İşlerimizin büyük çoğunluğu ajanslardan geliyor. Düşük bütçeli yapımların sorumluluğunu alıyoruz, bundan dolayı da castingimizi firma içerisinde yapıyor, ekipmanlar kiralıyor ve üretiyoruz. Bütün bunlar da giderleri azaltıyor. Biz de diğer geleneksel yapım ajanslarından daha fazla uygulamalı katılım ve yaratıcılık var."

MediaCat Online

İndirim Sezonlarında Akıllı Alışveriş: En İyi Fırsatları Yakalamanın Yolları