'Türk Bayrağını sormak nafile bir gayret'

Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, "Abdullah Öcalan'ın mektubu beklentilerin (en azından benim beklentilerimin) ötesinde iyi, pozitif ve yapıcıydı" yorumunu yaptı.

GAZETECİLER.COM - Dün Diyarbakır'da düzenlenen Newroz törenini yerinde izleyen Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, bugün köşesinde İmralı'dan gelen mesajı yorumladı.  "Organizasyonu üstlenen BDP/DTK daha dikkatli ve özenliydi" diyen Çakır,  "Abdullah Öcalan'ın mektubu beklentilerin (en azından benim beklentilerimin) ötesinde iyi, pozitif ve yapıcıydı" yorumunu yaptı.

Çakır, Türk kamuoyunda dillendirilen ve Başbakan Erdoğan'ın da Hollanda'daki açıklamasında dile getirdiği "Türk bayrağı yoktu" tepkisini ise şöyle yanıtladı:

MEYDANDA NİYE TÜRK BAYRAĞI YOKTU

"Öcalan'ın mektubunda Türkleri rahatsız edecek hemen hemen hiçbir şey yoktu, tam tersine onların onur ve gururlarının özellikle gözetilmiş olduğu görülüyordu.
Fakat bu sefer bir "meydanda niye Türk bayrağı yoktu?" sorusu ortaya atıldı.

TARİHSEL ÖNEMİNDEN RAHATSIZLIK DUYANLARIN NAFİLE GAYRETİ

Aynı meydanda çok Newroz izledim, hiçbirinde Türk bayrağı yoktu ve bu ciddi bir şikayet konusu olmamıştı.
Türk bayrağının olmamasının vahim bir olaymış gibi sunulması bana dünkü Newroz'un tarihsel öneminden ciddi olarak rahatsızlık duyanların nafile bir gayreti gibi görünüyor.

Tabii bu arada, "ama bu sefer bir barış çağrısı var" diyen iyiniyetliler de var ki bu serzenişte belli ölçülerde haklılık payı olabilir fakat insaflı olmak lazım: 30 yılı aşkın bir süredir devam eden epey kirli bir savaşın birdenbire ve sadece tek bir tarafın atacağı adımlarla sonlanması beklenebilir mi?

KİMSE KAZANMADI, KİMSE KAYBETMEDİ, KİMSE KİMSEYE ŞART DAYATMIYOR

Eğer PKK'nın silahsızlanması ve Kürt sorununun kalıcı olarak çözümü isteniyorsa sayıca çok olanlar kibirli davranmaktan ve herşeyi Kürtlerden beklemekten vazgeçmeliler. Çünkü bu savaşı kimse kazanmadı, kimse de kaybetmedi; yani kimse kimseye şart dayatma durumunda değil.

BARIŞ PİROZ BE!

Dün Diyarbakır Newroz Meydanı "Newroz piroz be!" (Newroz kutlu olsun) sloganlarıyla inledi. Biz de yazımızı "Barış piroz be!" (Barış kutlu olsun!) diye bitirelim. Evet Türklerin ve Kürtlerin barışı yeniden inşası başlamış durumda ve bunu kimse engelleyebileceğe benzemiyor.

Ruşen Çakır'ın köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.
Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın