Türbanlı yazarın makyajı ekranda kriz oldu

'Aykırı türbanlı yazar' olarak tanınan Esra Elönü Teke Tek'e konuk oldu. Elönü'nün makyajıyla ilgili gelen izleyici tepkileri programa damga vurdu...

GAZETECİLER.COM
Star gazetesi yazarı Esra Elönü, Habertürk ekranlarında Teke Tek'e konuk oldu. Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Elönü, ilginç çıkışlarıyla dikkat çekti.

Gündemin de tartışıldığı programa Star yazarının makyajıyla ilgili söyledikleri damga vurdu. 'Aykırı türbanlı yazar' olarak tanınan Esra Elönü izleyicilerden gelen bir soru üzerine hayli zor durumda kaldı. Türbanı inancından dolayı taktığını söyleyen Elönü'nün makyajı programda tartışma konusu oldu. Programı takip eden bir izleyici gönderdiği mailde, Star yazarının makyajının dikkat çekici olduğunu ve günah sayılması gerektiğini belirtti.

ÖNCE SAVUNDU SONRA GÜNAH OLDUĞUNU KABÜL ETTİ

Elönü, bunun kişisel bir tercih olduğunu ve kendisi ile Allah arasındaki bir durum olduğunu söyledi. Makyajına gelen eleştiriye tepki gösteren Elönü, 'eğer bunun günah olduğu noktasında bir şüpheye düşersem de bunun Allah'la aramızda olduğunu düşünüyorum'  dedi.

Esra Elönü, bir canlı bağlantı için programa verilen aranın dönüşünde ise tavır değiştirerek makyajının günah olduğunu kabul etti. 'Günah olduğunu biliyorum aslında. Makyaj dikkat çeken bir şey sonuçta' diyerek söze başlayan Elönü, bunun kendi tercihi olduğunu söyledi.

Star yazarı, hayli mahcup bir şekilde 'bu mesele benimle Allah arasındadır, ben böyle olmayı seviyorum. Genç arkadaşlar da örnek alsınlar demiyorum. dedi.



Altaylı ise program boyunca konuğuna destek çıkmaktan geri durmadı. Elönü'nün türbanı için 'ben sizi yolda görsem türbanlı demem, tarz giyinmiş bir kadın diye düşünürüm' dedi. Altaylı, Elönü'nün makyajı için de günah olduğunu peşinen kabul etmekte çekince göstererek Arap kadınlarını örnek gösterdi. Altaylı, Elönü'nün 'anarşist' ve 'isyankar' tavırlarını da beğeniyle takip ettiğini de söyledi.



HAYRÜNNİSA GÜL'ÜN AÇIKLAMALARI JAKOBENCE DEĞİL
Esra Elönü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün ilköğretimde başörtüsü serbestliğinin doğru olmayacağı yönündeki açıklamaları ve bu yönde aldığı tepkilerle ilgili, "Bu bir sonraki adımdır. Pek tabii İslami kurallarda başörtüsü takma isteği çok et. Lakin Türkiye şu anda henüz üniversitelerde başörtüsü serbestliği yolunda. Böyle bir süreç yaşarken bunu tartışmayı doğru bulmuyorum. Provokasyon niteliği taşıyabilir. Gül'ün sözleri çok eleştirildi, Jakobence denildi ya da ?rengini açmaya çalışan zenci' şeklinde yorumlar bile yapıldı ancak ben bu açıklamayı kötü niyetli bulmuyorum. Bunu söyleyen başörtülü bir insan" şeklinde konuştu.


AYŞE BÖHÜRLER ÖZÜR DİLEMELİ
"Muhafazakar görünümlü aşk kadınlarına hitabe" başlığıyla yazdığı ancak pek çok internet sitesine "Türbanlı Motorlar" başlığıyla yansıyan yazısıyla gündeme oturan Elönü Ayşe Böhürler'le girdiği polemiğe ekranda da devam etti. Yazısının arkasında durduğunu söyleyen ve kendini anarşist olarak tanımlayan Elönü, muhafazakar kesimin bir diğer yazarı Ayşe Böhürler'in kendisine gösterdiği tepkiden dolayı özür dilemesi gerektiğini söyledi. Esra Elönü, ilköğretimde başörtü tartışmalarının bir sonraki adım olduğunu, önce üniversitelerde başörtüsü konusunun tamamen çözülmesi gerektiğini savundu.