TSK'nın ardından yargıya 'balans ayarı'

Birand'ın iddiası bu yönde... Olayın perde arkasına böyle yorumluyor... İşin özetini yazıyor;

GAZETECİLER.COM - Mehmet Ali Birand'ın iddiasına göre sıra yargıya geldi. Hükümet TSK'nın ardından yargıya BALANS AYARI çekiyor...

"İktidar ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasındaki "balans ayarı" sürecine, şimdi de yargı dahil oldu. İktidar ile yargı arasında bir hesaplaşma, bir güç denemesi yaşanıyor.

Durumu şöyle özetleyebilirim:
Yargı ikiye ayrılmış durumda.

Bir bölümü, laik Cumhuriyeti korumak üzerine oluşturulmuş olan düzeni temsil ediyor. Örneğin, Erzincan Başsavcısı, İsmailağa cemaatine karşı bir araştırma başlatıyor ve bu grubun irtica tehlikesi oluşturduğunu belirtiyor. İktidara sempati duyan İsmailağa gibi cemaatlere karşı savaş açıyor.

Diğer bir bölümü ise, tarikat ve cemaatlerin yakalarının bırakılmasını, iktidara karşı tutum alınmamasını istiyor. Onları da, Erzurum savcısı temsil ediyor.

Biraz daha özetlersek, iktidar her attığı adımda karşısında yargının dikilmesini artık istemiyor. Yargı'nın değişmesini ve gelişmelere farklı bakılmasını arzuluyor.

Yargının genelinde ise, iktidara direnme eğilimi var. Onlar da tüm güçleriyle, eski düzenin devamı için çalışıyorlar.

Anlayacağınız, taraflar arasında bir güç mücadelesi yaşanıyor. AKP'ya sempati duyanlar, yargının değişmesi gerektiğine inanıyorlar. Muhalif görüştekiler ise, eski düzenin devam etmesi için çabalıyorlar."

Yazının devamı