TRT'nin 'yandaş' politikası ne?

Kanaltürk'te yayınlanan Ters Cephe programına katılan Rasim Ozan Kütahyalı ile Fikri Akyüz TRT'yi "onlara var da bize niye yok" türünden öyle bir eleştirdiler ki...

Kanaltürk'te Sami Dadalıoğlu'nun sunduğu Ters Cephe'ye katılan Taraf yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, yazar Ümit Zileli, yazar Ümit Özdağ ve yazar Fikri Akyüz'dü. Liberal-demokrat yazar Rasim Ozan Kütahyalı programda ulusalcı yazar Banu Avar'ı ağır dille eleştirdi.

HÜKÜMETLER TRT'Yİ BORAZANI HALİNE GETİRİR..
Geçmiş dönem hükümetlerinin medya üzerindeki baskısı daha çoktu. Dönemin DSP-ANAP-MHP koalisyonun zamanında medya üzerindeki baskılar daha sertti ifadelerini kullannan Kütahyalı bu dönemlerde ''TRT'nin hükümetlerin borozanı haline geldiğini'' iddia etti. Ancak AKP döneminde 2002 ile 2007 dönemi arasında Banu Avar'ın program yaptığını belirten Taraf yazarı ''AKP'nin böyle bir aşırı ulusalcı yazarın programını bitirmek için girişimde bulunulmadığını'' sarf edince stüdyoda tartışmalar yaşandı.

ARKASINDA APOLETLER Mİ VARDI
Rasim Ozan Kütahyalı, AKP'nin yönetimindeki TRT'de aşırı ulusalcı yazar Banu Avar'ın 5 yıl boyunca nasıl program yaptığını eleştirdi. ''Darbe olsa göbek atacak kadar aşırı olan ulusalcı bu hanım nasıl bir program yapar. Nereye gittiyse orayı kötüledi siyasal kriz çıkaracaktı'' diyen Kütahyalı ''O kadar batı düşmanı bir programdı ki 5 yıl nasıl dokunamadılar. Yoksa arkasında APOLETLER mi vardı'' sözlerini sarf eden Taraf yazarı ''İktidar muhalifleri TRT'de program yapıyor'' dedi.

İBRAHİM ŞAHİN TELEFONLARIMA ÇIKMIYOR

Programda Rasim Ozan Kütahyalı yanında oturan yazar Fikri Akyüz'ün TRT'de 'Ergenekoncu' yapıdan dolayı program yapamadığını iddia etti. Bu iddia üzerine Akyüz,  TRT'den iş isteme konusunu aydınlattı. Akyüz, 'Artık bir gazetede yazmıyorum Tv programı da yapmıyordum o dönemde... 2,5 ay önce TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'le görüştüm. Bana 'projeni hemen getir' dedi. Bende yolladım, sonra ses seda çıkmadı. 1 hafta sonra aradılar 'yerimiz yok şöyle böyle' dendi. Daha önce cep telefonuyla rahatça konuştuğum İbrahim Şahin şimdi telefonuma çıkmıyor' dedi.