TRT Türk'de kaç kişi çalışıyor

One Haber ajansından program yapan sunuculara bölüm başına 100 ile 500 lira veriliyor. Kurumda çalışan sayısı ise şöyle;

TRT Türk'te kaç personelin istihdam edildiği şeklindeki CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün yazılı soru önergesini TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in bilgi notuyla yanıtlayan Arınç, TRT'nin, One Haber Ajansı ile 3 yıllık sözleşme imzaladığına işaret etti.

Arınç, ajansın anlaşma gereğince, TRT-Türk'te her gün 45'er dakikalık ''Dünyamız Detay'' adlı 3 program, 20'şer dakikalık ''Gümüş Hilal'' adlı iki program ve haftada bir 45 dakikalık ''TRT Dünya Raporu'' adlı program yaptığını kaydetti. Bülent Arınç, TRT-TÜRK koordinatörlüğünde 23'ü memur, 24'ü sözleşmeli personel statüsünde olmak üzere toplam 47 personel istihdam edildiğini bildirdi.

Öztürk'ün başka bir soru önergesini de Şahin'in bilgi notuyla yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Arınç, daha önce Kanal 7 Televizyonunda çalışan 4 kişinin TRT'de sözleşmeli olarak çalıştığını ifade ederek, Kurumda aynı şekilde daha önce Flash TV, SKY Türk, Kanal D, TV 8, Show TV, Fox TV, Kanal A, Kral TV, Samanyolu TV, CNN Türk gibi yayın kuruluşlarında çalışan bazı kişilerin de kurumsal hizmet ihtiyaçları dikkate alınarak sözleşmeli olarak istihdam edildiğini belirtti.