TRT kanallarının birbirinden haberi yok mu?

TRT kanal üstüne kanal açıyor da sanki bu kanallar birbirini baltalıyor gibi.

GAZETECİLER.COM
Sabah gazetesinin TV yazarı Yüksel Aytuğ'dan TRT yönetimne çarpıcı bir eleştiri geldi. Aytuğ, TRT'nin ardı ardına açtığı kanalların yer yer biribirini baltaladığını savunurken bazı çözüm önerileri de sundu.

"TRT kanalları savaşta" diyerek eleştirilerine başlayan Sabah yazarı şöyle devam ediyor:

TRT kanal üstüne kanal açıyor da sanki bu kanallar birbirini baltalıyor gibi.

Bence asıl mesele yeni kanal açmak değil, kanallar arasında en rasyonel koordinasyonu sağlayabilmek. TRT bu konuda pek yetenekli ve istekli görünmüyor ne yazık ki...

TRT, Hakan Şükür'e büyük paralar ödeyip yorumcu olarak TRT 1'in spor programı koltuğuna oturttu. Hasan Şaş'a da, duyduğuma göre, yine çok yüksek bir meblağ ödeyerek, onu da TRT Türk'teki programın koltuğuna yerleştirdi.

İyi hoş da, her iki program da pazar geceleri aynı saatte yayınlanıyor. İkisinden birinin gününü veya saatini değiştirip alternatif oluşturmak dururken, TRT bir yorumcuya ödediği parayı adeta sokağa atıyor.

Aynı durum yayınlar için de söz konusu. Diyelim ki kupa maçı veriyorlar. Hem TRT 1'de hem TRT HD'de. TRT 1 için ayrı spiker, ayrı yorumcu kullanılıyor, TRT HD için ayrı... Sordum, öğrendim.

Teknik olarak böyle bir zorunluluk yokmuş. TRT HD ile çıkıp tüm TRT kanallarına yayın paylaştırılabilirmiş.

Peki o zaman niye duble masraf, duble emek? TRT, izlenen kanallarında, görece izlenmeyen kanal ve programlarının tanıtımını yapmıyor. Bu da büyük bir eksiklik.

Tamam, 15 TRT kanalı arasında rekabet olması güzel bir şey. Bu yarış ruhu, yayıncılığa dinamizm ve kalite getirebilir. Ama rekabet sanırım çekememezlik, düşmanlık ve çelmeleme düzeyine gelmiş.

TRT kanalları omuz omuza yayın yapmak dururken neden yumruk yumruğa?