TRT, Gül'ü Slikon Vadisi'nde yakaladı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD gezisi devam ederken TRT Haber'de Serdar Kuzuloğlu'nun hazırladığı Sosyal Medya programına konuk oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'deki saldırı ile ilgili açıklamada bulundu. Kayseri'de gerçeleşen terör saldırısıyla ilgili üzüntüsünü bildiren Abdullah Gül, şehit ailelerine de başsalığı diledi.

'Terör bu yüz yılın en büyük belası. Dünyanın farklı ülkelerinde terör saldırıları gerçekleşiyor. Bizdeki terör maalesef etnik kökene dayalı bir terör. Biz de amansız bir mücadele içindeyiz.' şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, PKK'nın 'Biz bu saldırıları gerçekleştirmesek Kürt sorununa dikkat çekilmezdi.' benzeri ifadelerine de şu şekilde cevap verdi:

'Bu kadar kan dökülmeseydi  bugün insan hakları konusunda da demokrasi konusunda da şimdiki konumdan fersa fersah ötelerde olurduk.'

 CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL TWITTER'IN MERKEZİNDE!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'deki temasları çerçevesinde, mikro-blog sitesi Twitter'ın San Francisco kentindeki merkezini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül'ü, Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Dick Costolo, Kurucu Başkan Jack Dorsey ve şirketin Türk çalışanı Aslı Sayitoğlu karşıladı.

Twitter çalışanları, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretinde, jest olarak arka planda Sertab Erener'in şarkılarını çaldı.

Mikro-blog sitesinin çalışanları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün fotoğraflarını çekerek, Twitter'da yayınladı.