TRT Genel Müdürü'nden canlı yayına müdahale

TRT Türk'te gazetecilerin gündemi tartıştığı programa kurumun genel müdürü İbrahim Şahin'den canlı yayında şoke eden müdahale...

GAZETECİLER.COM
Mehmet Barlas, Soli Özel,Ezgi Başar Aslı Aydıntaşbaş’ın sunduğu, Mehmet Barlas, Soli Özel ve Ezgi Başaran’ın konuk olarak katıldığı “Küresel Bakış" programı son günlerin en ilginç canlı yayın bağlantısına sahne oldu. Ezgi Başaran'ın TRT Şeş ve Kürt sorunu üzerine hükümete dönük eleştirileri üzerine programa bağlanan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'den müdahale geldi.

TRT ŞEŞ MÜDAHALESİ

Başaran, hükümetin kürt sorunundaki tutumunu eleştirirken TRT Şeş'in hukuki alt yapısı olmadan atılan bir adım olması nedeniyle güven vermediğini söyledi. Bunun üzerine programa bağlanan İbrahim Şahin konuya 'açıklık getirdi'. Farklı dil ve lehçelerinde yayın yapılmasının hukuki olarak bir temele dayandığını söyleyen Şahin hükümetin bu yönde düzenlemeler yaptığı belirtti. Başaran ise İbrahim Şahin'in sözleri üzerine "ben bu konuda konuştuğum hukuçulardan farklı bilgiler aldım. Ancak bunu sizinle oturup konuşmayı çok isterim bu vesileyle röportaj talebimi de iletmiş olayım" dedi.

"BU YAYINLAR TERÖR'E HİZMET EDİYOR OLABİLİR"

İbrahim Şahin, TRT ekranında Kürt sorunu üzerine tartışma yapılması konusundaki itirazını da dile getirdi.  Şahin yayınlara çok fazla müdahale etmek istemediğini bleirtip şöyle devam etti:

 "TV kanallarında hep bu konuşuluyor. Ben açıkçası acaba terör örgütüne istemeden de olsa hizmet mi ediyoruz korkusunu bir genel müdür olarak yaşıyorum" dedi.

İşte o anlar:



Ezgi Başaran programda yaşananları yayın sonrası Twitter'dan şöyle aktardı:

Bu gece Mehmet Barlas ve Soli Özel'le Aslı Aydıntaşbaş'ın Küresel Bakış programindayim.. İlginç bir olay yaşadık..

Aslı, Başbakan'in Besar Esad'a verdigi nasihatlarden bahsederken ben keske Basbakan ayni nasihatleri Kürt sorunu için de tutsa dedim

Sonra sözu KCK operasyonlarina getirdim, Barlas ve Soli Özel biraz tartisti ve ben Trt 6 dahil açılımın hukuki altyapısı olmadıgını söyledim

Reklam arasından sonra bilin bakalim ne oldu: Trt Gen. Md. yayina baglandi, Trt 6'nin hukuki altyapsindan sözetti ve...

Kürt sorununun pardon onun deyimiyle terörün konusulmasının iyi olmadigini belirtti.. İyi aksamlar diyerek kibarca hoşcakal deyip kapattı.

Dün aksam Trt Türk'teki programda aslinda bu yazida anlattigim seyin yarisini soyledim ama Trt Gen. Md. İbrahim Şahin canli yayina baglanip..

Bu konuları konuşmayi pek tasvip etmedigini söyledi..

Doğrusu programın sahibi Asli Aydintaşbaş da, konuklar olarak Mehmet Barlas, Soli Özel de ilginç bir canli yayın deneyimi yasamis olduk.

an,Aslı Aydıntaşbaş,TRT Şeş
Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor