Toplantıda çaktı köşesinde sustu!

CHP'nin demokratikleşme raporunu açıkladığı toplantıya katılan Ahmet Hakan, toplantıda yaptığı eleştirileri bugün neden köşesine taşımadı?

GAZETECİLER.COM - CHP dün medya dünyasından çok sayıda ismin katıldığı bir toplantı ile demokratikleşme raporunu kamuoyuna duyurdu.

Toplantıya katılan isimlerin pek çoğu bugün köşelerinde CHP'nin görüşlerini değerlendirdi.

Bu isimlerden biri de Ahmet Hakan'dı. Hakan köşesinde CHP'yi 2002 yılının Ak Partisine benzetti:

"Toplantının sonunda ağzımdan şu iki cümle çıktı: 'Bu CHP, 2002'nin AK Parti'sine ne kadar da benziyor. Sadece söylenenlerle değil, söylenirken taşınan heyecanla da 2002'nin AK Parti'sini andırıyor.'"

İlginç olan Ahmet Hakan'ın toplantıda kimsenin dikkatini çekmeyen bir ayrıntı konusunda sert bir eleştiri getirimesi ve CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun bu eleştiriyi kabullenip Ahmet Hakan'a hak veren bir açıklama yapmasıydı.

ALTAYLI KÖŞESİNDE O ELEŞTİRİYİ YAZDI

Örneğin Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı bugün köşesinde Ahmet Hakan'ın o toplantıda Kılıçdaroğlu'na sorduğu o soruyu aktardı:

"Ahmet Hakan 'Özgürlükler diyorsunuz ama raporda inanç özgürlüğü konusunda fazla bir şey yok' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu bu soruyu yanıtlarken, rapordaki inanç özgürlüğüyle ilgili bölümü gösterdi ve 'Biz bunun üzerine fazlaca vurgu yaparak sorunu buraya kilitlemeyi uygun görmedik. Bu sorunu, üzerinde çok durmayarak çözmekten yanayız. Üniversiteli çocuklarımızın eğitim hakları için yaptığımız ortada. Bu meseleyi sorun olmaktan sessizlikle çıkardık. İnanç özgürlüğüne en saygılı parti olduğumuz açıktır' dedi."

RADİKAL YAZARI DA AYNI SORUYU YAZDI

O toplantıda yer alan isimlerden biri de Radikal yazarı Koray Çalışkan'dı. Çalışkan da köşesinde Ahmet Hakan'ın eleştirisini okurlarıyla paylaştı:

"Ahmet Hakan herkesten önce raporun eksikliğini gördü. CHP olgunlukla kabul etti. İnanç özgürlüğü konusunda istedikleri kadar ayrıntılı çalışamadıklarını ama gelecek raporun konuyu ayrıntılandıracağını söylediler."

PEKİ AHMET HAKAN NEDEN O SORUSUNU YAZMADI

Peki köşesinde kendisinden söz etmekten hiç çekinmeyen Ahmet Hakan neden bu soruyu ve eleştiriyi köşesine taşımadı? Şimdi okurları Hürriyet yazarından bu sorunun yanıtını bekliyor.

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor