Tönbekici Ezan’dan şikâyetçi çünkü…

Ezan hakkı son 7 yılda çok fena suiistimal ediliyor. Ezan, namaz vaktini bildiren bir çağrıdan öte bir mana kazandı.

GAZETECİLER.COM
 
Madem demokrasi var, isteyen, istediğini sever; dileyen dilediğinden şikâyetçi olur; di mi ama?..
Kimisi Serdar Ortaç türküsü çığıranları sever, dinler...
Kimisi de Tönbekici gibi “böğüren” imamlardan şikâyetçi…
Bakın nasıl!..
 
İslami İşletim sistemi Allahü-DOS
 
En güzel şey icat edilmiş: İslami işletim sistemi. Besmele ile açılıyormuş, namaz vakitlerini haber veriyormuş.
Niye icat edilmiş en güzel şey dedim? Çünkü bu durumda ezan sesini biraz kısmak mümkün olabilir herhalde diye düşünüyorum. Zira nağmeli, gazinomtrak ve böğüren ezanlardan illallah geldi ve imama her şikayete gittiğimizde “ama duyamayanlar, sesini daha çok aç hoca diyenler de var” şeklinde palavrasonik bir cevapla karşılaşıyoruz.
Külliyen yalan zira minicik mahallemizde 2 adet cami var. Ayrıca karşı kıyıdan da duyuluyor. Hâlâ duyamıyorsun git kendine İslami işletim sistemli bir bilgisayar al o zaman... Ayrıca o kadarına da gerek yok, minik sevimli programlar var, mevcut bilgisayarına yüklüyorsun oluyor bitiyor.
Şu gerçek ki ezan sesi her geçen gün daha çok yükseliyor, her geçen gün ezan okumalar daha bir tuhaflaşıyor. İnsanların inançlarına saygılıyım, başörtülülerin her tür hakkını gerek bu köşede olsun gerek başka yerlerde olsun savundum durdum bugüne kadar. Ama ezan hakkı son 7 yılda çok fena suiistimal ediliyor. Ezan, namaz vaktini bildiren bir çağrıdan öte bir mana kazandı. Yarım saate kadar çıkan sabah namazları, arabeskçileri aratmayan nağmeler, bütün mahalleye yayılan Cuma hutbeleri... Ezanı savaş tamtamına çevirenler bunun vebalinin ne olduğunun farkında mı acaba?