TFF ve Fener için 'fahişe' hikayesi

Zaman yazarı A.Turan Alkan'ın bu benzetmesi TFF yetkilileri ile Fenerlileri hayli kızdıracak.

GAZETECİLER.COM - Zaman yazarı Turan Alkan'ın futbol merakını bilmezdik. Meğer şu "şike ve Fenerbahçe" mevzusu sebebiyle sıkı bir futbol değilse de TFF takipçisi olmuş.
Bir çok kişi gibi o da çıkacak kararın merakında...
Ancak TFF'den gelen sinyallerden pek hazzetmemiş...

TFF, şike ve Fenerbahçe olayı için kötü yola düşmüş Yatık Emine'nin (Refik Halit Karay'ın roman kahramanı) hikayesini anlatmış...

Futbol ve fahişe hikayesi ne alaka diyebilirsiniz.
Büyük olasılıkla (Fenerbahçeli veya TFF'denseniz) kızabilirsiniz de...
Biz uyarımızı yapalım hikayeyi verelim.
Kıssadan hisse çıkarmak size kalıyor:

"Efendim bundan yıllar önce, Yatık Emine afedersiniz kötü bir kadındır. Adı kötüye çıktığı için mahkeme kararıyla bir nâmuslu ve şerefli bir kasabamıza sürgüne gönderilir. Bu kasabamızın ahalisi de tesâdüfe bakınız ki, çok namuslu, çok dürüst, çok "ahlâklı, zeki ve çevik" insanlardır ve Yatık Emine gibi bir Oo-o... afedersiniz hayat kadınının kasabalarındaki yüksek ahlâk standartını düşürmesine kesinlikle izin vermemeye azmetmişlerdir. Evvela kızcağızı tedbiren hapishaneye atarlar fakat "İmamevi"nin öteki hatun sâkinleri Emine'yi dışlar, hızlarını alamayarak bir güzel döver, ağzını burnunu kırarlar; bu defa Emine hastaneye kaldırılır, burada kısa süre insanî muamele görse de kasabanın yüksek namuskârlık duygusu ve içtimâî vicdânı aç kurtlar gibi Emine'yi takip etmektedir. Birkaç yalap-şap pansumandan sonra hastaneden çıkarılır; hiç eşyası olmayan, kasaba dışında boş bir eve sığınır. Birkaç zaman sonra kendisine tahsis edilen gündelik bir ekmek tayını da kesilir. Açtır, üşümektedir, yalnızdır ve namussuz bir kadındır. Bir gece yarısı "Yatık" Emine"ye tecavüze gelen iki adet fevkalâde namuslu fakat azıcık Nekrofil köylü, Emine'nin cesediyle karşılaşırlar ve kızcağız henüz canlıyken yetişemedikleri için samimi bir şekilde hayıflanır, üzülürler..."

Hikaye böyle...
Turan Alkan'ın sonuna koyduğu "hisse" kısmını okumak isterseniz buraya tıklayın

Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor