Tekzip edilen Eğin zehirin etkisinden kurtuldu!

Bugün Cemaat'e yaranmaya çalışan bu adam kirli değil de bunu deşifre ettiğim için ben mi kötü çocuğum? Hadi ordan...

Bu hafta sonu arkadaşlarıyla İstanbul'dan uzakta, kısa bir seyahatteydi Akşam gazetesi yazarı Oray Eğin... Ama dün gazetede çıkan yazıyı görünce, seyahatini böldü ve bu yazıyı kaleme aldı!

Neydi bu kadar önemli olan yazı: Oray Eğin'in daha önce "Kim bu kirli gazeteci?" diye hedef tahtasına koyduğu Mahmut Övür'ün hukuk yolu ile gönderdiği 'cevap ve düzeltme' metniydi!

Bugün zehirlendiği parfümün etkisinden çıkan ve köşesine geri dönen Eğin, yine Mahmut Övür'ü hedef aldı! Ve kirli gazeteciliği bir kez daha anlattı...

(...) Bu adam da, onun gibi benzer onlarca başka isim de, bütün mesleklerini kişisel ilişkiler üzerine kurmuşlar. Mesele bu kadar basit. Bu yüzden köşelerini şahsi amaçları için kullanmaktan, belli çevrelere yaranıp onların tetikçileri gibi davranmaktan çekinmiyorlar. Kirli gazetecilik işte budur.
Kendi çarpık ilişkilerine bakmadan, hukuktaki boşluğa güvenerek başkalarına laf söylemeye çalışanlar bu yola başvurmadan önce sırtlarındaki bagajların hesabını çok iyi yapmalılar.
Benim verilmeyecek hiçbir hesabım olmadığı halde, o keşke çok uzun tekzibinde biraz da kendisinden ve onu daha yakından tanımamızı sağlayacak ilişkiler ağından söz etseydi.. Mesela nasıl bir gazetecilik dengesi kaçırdı, nasıl bir ilişkiler ağına daldı ki zamanında, nasıl hesaplara daldı ki iş onun vurulmasına kadar gitti? Kimlerle oturup kalktı, kimlere abi deyip elini öptü? Hangi aşamada mesafeyi kaçırdı ve neredeyse bir uyarılma anlamına gelen kurşunla tehdit edildi?
Normal şartlarda 'Yaptığı haber yüzünden vuruldu' diye bunu bir PR çalışmasına, kahramanlık destanına dönüştürecek bir yapıya sahip olduğu belli.
Bu konuya hiç dalmaması çok ilginç. Dün Susurluk'çularla oturup kalkan, bugün Cemaat'e yaranmaya çalışan bu adam kirli değil de bunu deşifre ettiğim için ben mi kötü çocuğum?
Hadi oradan.