'Tecrübe Konuşuyor'da yine tecrübe konuştu

Çandar ve Cemal 'Tecrübe Konuşuyor'da bu akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ağırladı. Gül'ün son dakika atağını Cemal ustaca engelledi!

GAZETECİLER.COM

CNN Türk ekranlarının ağır toplarından 'Tecrübe Konuşuyor' bu akşam da tecrübesini konuşturdu. Cengiz Çandar ve Hasan Cemal'in hazırlayıp sunduğu program bu akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ağırladı.

Usta gazeteciler Cumhurbaşkanı ile gündemin bütün önemli başlıklarını konuştu, değerlendirdi. Programın sonunda gelindiğinde Hasan Cemal vedaya hazırlanıyordu ki Cumhurbaşkanı Gül ilginç bir çıkış yaptı.

[photos]

Abdullah Gül: Şimdi hep siz sordunuz ben bir şeyler sormak istemiştim. Sonuçta burada Tecrübe Konuşuyor.

Cengiz Çandar: (Hasan Cemal'e bakarak) Sayın Cumhurbaşkanı eğer soracaksa o zamanı tanımak gerekir değil mi?

Abdullah Gül: Alıyorum dünyadaki, buradaki gazetelere bakıyorum. Tamamen günlük siyaset. Ne kültür, ne sanat, ne teknoloji, ne bilim. Çok zengin değil sanki. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz basında geçtiğimiz yılı.

(Cumhurbaşkanı programın kapanışında bir son dakika golüyle iki usta gazeteciyi sıkıştırmak istedi ama Hasan Cemal'in cevabıyla sorduğuna pişman oldu muhtemelen)

Hasan Cemal: Siz pek beğenmiyorsunuz sanırım. Ben de paylaşıyorum. Geçtiğimiz yıl için bizim de basın özgürlüğü konusunda şikayetlerimiz var. 3 bin tane gazetecilere açılmış dava var şu anda.

Abdullah Gül: Hasan Cemal gerçekten de tecrübesini konuşturdu.

Cengiz Çandar: Ama siz nasıl ülkeye bakarken haklı olarak iyimserseniz benim de katıldığım basın ile ilgili görüşlerinizde şunu belirteyim. O konuda da önemli ve olumlu gelişmeler var. Bunu da söyleyelim.

Abdullah Gül: Aslında bunu gerçekleştirecek gücü ben de görüyorum.