Tecavüz reklamı serbest mi?

Fatih Altaylı radyo ve televizyonda reklamı yayınlanan ve tecavüz için kullanılabilecek bir ilacı köşesine taşıdı ve sordu böyle rezalet olur mu?

GAZETECİLER.COM - Habertürk gazetesi genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı, bugün köşesinde çok çarpıcı bir reklamı okurlarıyla paylaştı. Radyoda dinlediği reklam metnini önce bir sohbet zanneden, Altaylı reklamın içeriğini dinleyince nasıl sinirlendiğini yazdı. Altaylı ayrıca gazeteye gidince reklamın sadece radyoda değil televizyonda da yayınlandığını öğrendi ve Sağlık ile Ticaret Bakanlığı'nın müdahale etmesini talep etti.

İşte Altaylı'nın o yazısı:

ÖNCE SOHBET PROGRAMI ZANNETTİM

Geçen sabah radyo dinleyerek işe geliyorum.
Önce bir sohbet programı zannettim.
İki adam konuşuyor.
Biri diğerine tavsiyede bulunuyor.
“Şundan üç beş damlayı kadının içeceği meyve suyuna damlatın. O kadın orada 15 dakika otursun, gel paranı iade edeceğim.”
Meğer reklammış.

NURİ ALÇO İLACI

“Kadınları azdırdığı”
iddia edilen bir ilaç.
Bir nevi “Nuri Alço ilacı”.
Adı da gergedanlı bir şey.
Alenen, açık açık Türkiye’nin anlı şanlı bilinen radyolarından birinde reklam yapıyor.

BÖYLE REZALET OLUR MU?

Gelip gazetede anlattım, “Böyle rezalet olur mu?” diye.
Meğer televizyonlarda yayınlanan versiyonları da varmış bu rezaletin.
Sağlık Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı görmüyor mu bunları!
Alenen tecavüz şurubu satıyorlar!
Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın