Tayyar isim vermeden Beki'ye çaktı!

Star yazarı Şamil Tayyar, bugün köşesinde Hanefi Avcı'nın tutuklanması ile evet cephesi bölündü derken kendisi de cepheyi bölmeye devam ediyor...

GAZETECİLER.COM - Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar bugün köşesinde Hanefi Avcı'nın tutuklanması konusuna değindi. Kendi perspektifinden süreci yorumlayan ve Avcı'nın kitabındaki iddialarını analiz edip yalanlayan Tayyar, yazısında ilginç bir de çıkış yaptı.

Tayyar'a göre "12 Eylül referandum sonuçları üzerinden bir karşılaştırma yaparak Hanefi Avcı hakkındaki tutuklama kararını değerlendirecek olursak, yüzde 42'nin kenetlendiğini, yüzde 58'in parçalandığını" söylemek mümkün.

EVET CEPHESİNDE YARILMA

Böyle bir teşbihin çok yerli yerine oturmayabileceğinin de farkında olan Tayyar, yazısında "ama kamuoyundaki tepkileri dikkate alarak böyle kaba bir tarif yapmanın çok da ütopik olmadığı kanaatindeyim." dedi. Ardından da "Evet cephesindeki yarılma"yı şöyle değerlendirdi:

"Burada sürpriz olan, "evet" cephesindeki yarılmadır. Bu farklılaşmayı dört temel nedene bağlayabiliriz: 1- Koalisyon içi iktidar savaşı. 2- Arkadaşlık duygusallığı. 3- Eksik bilgi. 4- Rüzgardan üşütme.

AKİF BEKİ BUGÜN NE YAZDI?
Bugün köşesinde "İki muhteşem kadın, bu yazıya mecbur etti beni." diyen Akif Beki şöyle yazdı:

"İddiaları vahim ve ispata muhtaç; bu doğru... Hangi saiklerle bu yola başvurduğu, bizce meçhul. Ama gerçekler er veya geç ortaya çıkacaktır. Hanefi Avcı’ya atfedilen suçlamalarla ilgili de bir yargıda bulunmayacağım.

(...) Şenay Avcı, "Ben dağ gibi bir adamın eşiyim. Kocamı kimse susturamaz'' diyor.
Kezban Küçük de arkasında duruyor Hanefi Avcı'nın. Avcı'nın son mesajı, "Kimse inanmasa da bir tek sen yetersin'' olmuş ona. Sırtını, yere getirmeyecek bir kadına yasladığını biliyormuş demek ki.
Yanılmadığını gördü!
Kendi halinde bir edebiyat öğretmeni, bir başına ortaya çıkmış, korkmuyor... "Siz boşandınız ama o boşanmadı'' sorusuna karşı bile savunuyor onu."

İSİM VERMEDEN AKİF BEKİ'YE Mİ ÇAKTI?

Şamil Tayyar, köşesinde "Duygusal bir toplumuz. Herkesin bir "iyi çocuğu" var. Bu tür durumlarda heyecanımıza yenik düşebiliriz, "yiğit adam" narası atabiliriz." dedikten sonra "yiğit adam" narası atanlara örnek olarak bir dizi de isim verdi:  

"Mustafa Balbay'da Can Dündar'ın, Sinan Aygün'de Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun, Mustafa Özbek'de Mustafa Kumlu'nun, Gürbüz Çapan'da Ahmet Hakan'ın narası gibi..."

Tayyar'ın ismini vermeyen ama benzer bir şekilde "yiğit adam" çıkışı yapanlardan biri de Kanal 24'ün Genel Yayın Yönetmeni ve Radikal yazarı Akif Beki oldu. Akif Beki hem hem de bugün Radikal'deki köşesinde Avcı için "Yiğit adamdır. Yiğit kadınlar seçmiş" cümlelerini sarfetmişti.

ŞAMİL TAYYAR YİNE "MESLEĞİ
BIRAKIRIM" DEDİ


Yazısında "Şimdi bana biri, Avcı operasyonunun kitaptan sonra başladığını ispat etsin, söz, pılıyı pırtıyı toplayıp memlekete döneceğim." da diyen Tayyar, son olarak da "Yeter ki gölge boksu yapmayın." cümlesini sarfetti.

Şamil Tayyar'ın  yazısının tamamını okuyabilirsiniz.