Taşgetiren’den, Mengi’ye atılan taş…

Ahmet Taşgetiren, incitmeden “hakaret” etmeyi bilen çok az sayıda yazardan biri… Bugün de o yeteneğini konuşturmuş…

GAZETECİLER.COM

Ahmet Taşgetiren, incitmeden “hakaret” etmeyi bilen çok az sayıda yazardan biri… Bugün de o yeteneğini konuşturmuş…
Hedefine de Ruhat Mengi’yi almış…
Öyle cümleler seçmiş ki yazısının içinde; mahkemeye verilse Ruhat Mengi’ye iltifat ettiğini bile söyleyebilir…
Yargıcı da ikna eder ama Mengi’yi asla…
Neyse…
Bakın o yazısında neler var:

Ruhat Mengi üzerinden...

Genelkurmay Başkanı Başbuğ'u, Pazar sabahı Vatan'da, öğleden sonra da Star TV'de "Her Açıdan-Özel"de, Ruhat Mengi'nin karşısında görünce, aklıma ilk gelen soru şu oldu:

-Acaba şu anda Hürriyet'ten Enis Berberoğlu ve Milliyet'ten Fikret Bila ne düşünüyordur?

Sonra şöyle düşündüm:

-Acaba akıllarına, "Bize bu yapılmaz Sayın Başbuğ" demek geldi mi? "Madem bizden sonra kürsü olarak Ruhat Mengi'yi kullanacaktınız, bunu bize önceden söylemeliydiniz" düşüncesi geçti mi içlerinden?

Doğrusu, Enis Berberoğlu, Fikret Bila, Ruhat Mengi çok ayrı gazeteci tipleri...

Mesela Berberoğlu bana göre objektif kalmaya özen gösteren bir isimdir. Şu andaki "Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği" görevi, onu daha köşesiz hale getirmeye yöneltmişken, üzerinden Genelkurmay Başkanı Kürsüsü olma işlevi yürümesinden bir hayli rahatsız olacağını sanırım.

Fikret Bila, daha askeri cenahta gözükür ama bana göre belirli bir taraf niteliği fark edilmekle birlikte, yaptığı iş daha ağırlıklı olarak gazetecilik olmuştur ve birçok konunun açığa çıkmasında Bila'nın gazetecilik hakkı gözardı edilemez.

Ama, Bila artı Berberoğlu artı Ruhat Mengi... Bu dizide Mengi ile eklemlenmek... Onların gazetecilik kariyerlerinde bir artıyı mı işaret eder yoksa bir oyuna getirilmişliği mi?

Ruhat Mengi... Medyada bir özel olay bence... Gerek sütunundaki çizgisi, gerekse TV'de yaptığı program itibarıyla tercihlerini en yırtıcı polemikle sürdüren bir sima. Moderatörlüğünü yaptığı programda, konuklarını kendisi gibi konuşturmaya, konuşmayanın sözünü kesip müdahale etmeye, sorularını en kanırtıcı üslup ile kompoze etmeye özen gösteren bir sima...

Bana göre konuklarını öldüren bir sima...

Bana göre sahip çıktıklarını bile yaralayan bir sima...

 Yazı bu kadar değil elbette…