Taşgetiren, Özdil'in yazısını şiddetle tavsiye ediyor!

Yılmaz Özdil'in kendi okurlarından aldığı ağır eleştirilere muhafazakar mahalleden Ahmet Taşgetiren de kayıtsız kalamadı...

GAZETECİLER.COM
Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in Halk TV canlı yayınında Başbakan Erdoğan'ı savunan sözleriyle aldığı okur tepkileri muhafazakar yazarların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bugün yazarı Ahmet Taşgetiren bugünkü köşesinde ulusalcı-laik okur profiline getirdiği eleştirilerle dikkat çekti.

Özdil'in kendi okurlarından gelen tepkileri paylaştığı yazısına atıfta bulunan Taşgetiren "o yazıyı bulup okuyun. İster Hürriyet'in okuyucu profilini görmek için okuyun... ister "mahalle baskısı" hadisesinin, laik, ulusalcı, Esedçi, CHP'li cenahta nasıl bir karabasan halinde icra edildiğine tanık olmak için okuyun..." dedi.

İşte Taşgetiren'in yazısındaki ilgili bölüm:

Ve ister, böyle bir mahalle baskısı karşısında kalan yazarın, işi nasıl bir çarpık noktaya bağladığını gözlemlemek için okuyun...

Ama okuyun.

"Çarpık nokta" dedim.

Yılmaz Özdil kendisine yönelik sövgüleri sıraladıktan sonra şöyle bağlıyor yazıyı:

"AKP'nin toplumu ne hale getirdiğinin kanıtıdır bu."

Altına "Bir başka ülke liderinin umut olarak görülmesi" ifadesini koymuş.

Özdil'e sövgüler içinde Esed'e övgüler var. "Umut" bu övgülerden çıkıyor. Ve Özdil'e göre bu insan tipi AKP sayesinde oluşuyor!

Bu yaklaşım, Özdil çizgisi açısından anlamlı olabilir ama gerçeğin üzerini şallamak dışında bir anlamı yok.

Doğru olan oradaki "mahalle"yi görmek, mahallede üretilen zihin dokusunu görmek ve sonunda canavarın kendisini üretenleri yemeye hazır hale geldiğini görmektir.

Yılmaz Özdil ve benzerleri, bir gün -farzı muhal- kendi mahalleleri ile baş başa kaldıklarında nasıl bir cenderenin içine düşeceklerini, şu örnek olayla çok rahat idrak edebilirler. İşin içinden "Tayyip'e söverek" çıkmak o kadar kolay değil.
 
AHMET TAŞGETİREN'İN TÜM YAZILARI





İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru