TARAF'tan bir bomba daha!

Yasemin Çongar, Mehmet Baransu ve Yıldıray Oğur imzalı haber TSK’yı “açıklama yapmak” zorunda bırakacak…

GAZETECİLER.COM
TARAF, ortalığı ayağa kaldıracak bir haber daha yaptı bugün.
Okuyanların, tüylerini ürpertecek, midelerini bulandıracak, “yok artık daha neler!” dedirtecek bir haber…
Haberde; Birinci Ordu Komutanı Çetin Doğan'a ait olduğu ileri sürülen 2003 yılındaki darbe planlarının ele geçirildiği iddia ediliyor.
Yasemin Çongar, Mehmet Baransu ve Yıldıray Oğur imzalı haber TSK’yı “açıklama yapmak” zorunda bırakacak…
Haberi aşağıda sunuyoruz…
 
 
AK Parti'nin 2002'de hükümet kurmasından rahatsız olan bir grup üst rütbeli 
Haber “doğru” ya da “eksik” bilemem ama bir gazetenin böylesine büyük bir “yalan” haber yapmayı göze alamayacağını da bilirim çünkü…
Ordumuzun geçmişi “demokrasiyi kirletme suçu” ile doludur…
Haberi okuduktan sonra, “Yok canım daha neler” demedim…
Dünyada, milletin sevgisinden bu kadar korkan ordular sadece, “az gelişmiş” ülkelerde var…
Bir de bizde…
Ve kimileri halen, Türk ordusunun “darbe yapma hazırlığı içinde olduğu” tespitlerinin “iftira” olduğunu yazıyor, yazabiliyor…
Bu Ordu’nun geçmişte bir Başbakan ve iki bakanını nasıl da astığını unutuyor…
Yaşları henüz 18'i bulmamış delikanlıların yaşlarının vicdan fukarası mahkemeler tarafından büyütülerek ipe çekildiğini hatırlamak istemiyor…
Pes yani…
 
Adnan Berk Okan
subay "Balyoz Harekâtı" adı altında çok ayrıntılı bir darbe planı hazırladı.
Bu planın her veçhesini anlatan elektronik, sesli ve yazılı askerî belgeler, amacın Türkiye çapında sıkıyönetim ilânı, ardından da Meclisin kapatılması ve hükümetin devrilmesi olduğunu ortaya koyuyor.
12 Eylülü model alan darbe planı, kaos amaçlayan bir dizi eylem planıyla destekleniyor.
Bu eylem planları, halkın kanını akıtmayı ve Türkiye'yi Yunanistan'la savaşa sokmayı göze alan dehşet verici senaryoları en ince ayrıntısına kadar tarif ediyor. Darbe planını destekleyen Çarşaf, Sakal, Suga ve Oraj başlıklı eylem planlarının 2003'te Birinci Ordu Komutanlığının öncülüğünde, Karacıların yanı sıra Hava, Deniz ve Jandarma'dan üst rütbeli personelin katılımıyla gerçekleştirilmesini öngören beş bin sayafadan fazla belge var.
2003 tarihli Çarşaf ve Sakal kodlu eylem planlarına göre, darbe ortamı yaratmak amacıyla Fatih ve Beyazıt camilerinde cuma günü bombalı saldırı düzenlenecekti.
 
FATİH'E DOKUZ KİŞİLİK ÖZEL TİM
 
JANDARMA Yüzbaşı H.T. komutasındaki dokuz kişilik eylem timi, cep telefonu düzenekli patlayıcıyı cemaate en yakın ayakkabılığa yerleştirecek ve cuma namazının farzının kılınmasının ardından düğmeye basılacaktı. Bölgedeki ajanlar da provokasyon amacıyla harekete geçecekti.
 
EZAN ÖNCESİ KAN DÖKÜLECEKTİ
 
Beyazıt Camii'ne yönelik Sakal Eylem Plam'na göre tahrip düzeneği, bir çanta içine yerleştirilecek ve şadırvanda unutulmuş görüntüsü ile bırakılacaktı.
Jandarma Binbaşı H.Ö. komutasındaki tim, bombayı yine cuma günü, ezandan 10 dakika önce patlatacaktı. Eylemde özellikle yaralı sayısının fazla olması isteniyor.
 
ÖFKELİ KALABALIĞI AVLUDA TOPLAYIN
 
Çarşaf Plam'na göre, patlama soması oluşacak panik havası iki kamera ile görüntülenecek, avluda toplanacak öfkeli kalabalığın da caddeye taşması sağlanacaktı. Ayrıca operasyonda kiralık araç kullanılması ve kiralamada gerçek isimle kayıt yapılmaması isteniyor.
 
29'U GENERAL 162 SUBAY VAR
 
Darbe öncesi kaos ortamı yaratmak için yapılan dört eylem planı ile darbenin bizzat kendisinin nasıl organize edileceğini öngören Balyoz Güvenlik Harekât Planı'nda 29'u general, 133'ü subay olmak üzere toplam 162 askerin isimleri yer alıyor.
 
ÖZDEN ÖRNEK DE VAR, SAYGUN DA, FIRTINA DA...
 
BU isimler arasında Darbe Günlükleri'nin yazarı Özden Örnek, Hava Kuvvetleri eski Komutanı İbrahim Fırtına, Ergin Saygun, Süha Tanyeri, Nejat Bek, Hayri Güner, Şükrü Sarıışık ve Ergenekon sanığı Fikri Karadağ dikkat çekiyor.
 
TARAFTA BUNLARI OKUYACAKSINIZ
 
Darbe planlarında tutuklanacakların isimleri, kurulacak yeni kabinenin üyeleri, işbirliği yapılacak 137 gazetecinin ismi, tutuklanacak 116 gazetecinin ismi, görevden alınacak belediye başkanları dahil her şey var. Ve hepsi Tarafta olacak.
 
KENDİ JETİMİZİ DÜŞÜRECEKTİK
 
Sıkıvönetim ilan edilmesini sağlamak için hazırlanan Oraj Hava Harekât Planı'nda, Ege'de uluslararası kriz çıkarmak amacıyla gerekirse bir Türk jetinin düşürülmesi yer alıyor
 
AMAÇ AKP'Yİ ZORDA BIRAKMAK
 
ORG. İbrahim Fırtına'nın Harp Akademileri Komutanlığı sırasında hazırlanan plandan: Mümkünse bir Türk jetinin Yunan uçaklarınca düşürülmesi sağlanacak.
 
ÖZEL FİLO PERSONELİNE GÖREV
 
Planda bu gerçekleşmediği takdirde Özel Fila Personelinden bir pilotun, uygun bir yer ve uçuş sırasında kendi jetlerimizden birini düşürmesi hedefleniyordu.
 
HAVA MÜZESİ BASILSIN
 
PLANIN icra bölümünde 134. Filo'nun Kadıköy ve Fatih'te iki gösteri yapması hedefleniyor: Gösterilerin yapıldığı gece, cübbeli ve sarıklı grupların Hava Müzesi'ni basması sağlansın...