Taraf'ın spor yazarından Miroğlu'na tepki...

Taraf'ın spor yazarı Sedat Tunalı gazeteden olaylı bir şekilde ayrılan Orhan Miroğlu'na tepki gösterdiği yazısında "Star olsan kar etmez" dedi.

GAZETECİLER.COM
Taraf gazetesinden olaylı bir şekilde ayrılan ve Ahmet Altan ile gazetesine ağır suçlamalar yönelten Orhan Miroğlu'na bir tepki de Taraf'ın spor yazarı Sedat Tunalı'dan geldi. Tunalı, Miroğlu'nu hedef aldığı yazısında çarpıcı göndermelerde bulundu.

Miroğlu'nun Taraf'a yönelttiği "sansür" suçlamasının haksız olduğunu kaydeden Tunalı, "bir başkasına bel altından vurmaya çalışmak karakter erozyonu ya da ifşasından başka ne anlama gelir? Star olsan kâr etmez!" dedi. Miroğlu'nun Star gazetesine geçeceği yönündeki iddialara göndermede bulunan Tunalı, "Taraf’ı yazarına sansür uygulamakla suçlamanın tek anlamı vardır; hakikati perdelemek!" dedi.

İşte Tunalı'nın "Miroğlu ve ‘hakikat’" başlıklı yazısındaki ilgili bölüm:

Bazen kişilere duyduğumuz sevgi hakikatin önüne geçer. Alabildiğine insani bir durumdur ve hiç kimsenin hiç kimseyi bu “hâl” nedeniyle tarumar etmeye hakkı olmamalı.

Orhan Miroğlu’nun Taraf’a vedası üzerinden estirilen rüzgârın da bir yönüyle sevgi-hakikat çelişkisine yenik düştüğünü ama her dezenformasyon gibi bu konuda da kaybedenin “hakikat” olduğunu söylemek zorundayız

Düşüncelerini çok güzel bir dille ifade eden ve keyifle okutan Miroğlu’nun, “yazım sansüre uğradı” iddiasının; vakti gelmiş bir ayrılığın bahanesi olmaktan başka bir anlamı olamaz. Nitekim kendisinin de benzer bir ifadesi oldu.

Şike süreci boyunca birçok kişiyle davalı/davacı durumuna düştüğüm 100’den fazla makale yazdım ve tek bir satırına dokunulmadı. Belki bazı davaları kaybedeceğim ve bedelini de gazete ödeyecek gerçeği önümüzde dururken, Taraf’ı yazarına sansür uygulamakla suçlamanın tek anlamı vardır; hakikati perdelemek!

Lakin perdelerin açılmak gibi bir huyları var.

Sevgili ve muktedir bir ağabeyi korumak ya da bir vedayı kutsayan bahaneler üretmek için; bir başkasına bel altından vurmaya çalışmak karakter erozyonu ya da ifşasından başka ne anlama gelir? Star olsan kâr etmez!