Taraf'ın olay manşetine çifte yalanlama

Taraf'ın ses getiren manşetine köşkten sonra, haberin kaynağı olarak gösterilen Galip Ensarioğlu'ndan da yalanlama geldi....

GAZETECİLER.COM
Taraf gazetesinin gündeme bomba gibi düşen 'Anadil haktır tanınacak' manşetine çifte yalanlama geldi. Cumhurbaşkanı Gül'den sonra Galip Ensarioğluda haberi yalanladı.

Taraf, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'ana dil haktır tanınacak' dediğini iddia etti. Gül'ün Diyarbakır ziyaretinde iş adamlarına verdiği kahvaltılı toplantıda iki dilli hayat tartışmalarına atfen Galip Ensairoğlu ile girdiği bir diyalogda 'ana dil haktır tanınacak' dediği yönündeki haber gündemde hemen yankı bulmuştu.  'Off the record' olarak yapılan sohbetin kaynağı olarak da Galip Ensarioğlu gösterilmişti.

Köşkten gelen jet yalanlamadan sonra Ensarioğlu da TV 8 ekranlarında haberi yalanladı. Gökmen Karadağ'ın modere ettiği Haber Aktif'e telefonla katılan Ensarioğlu habere konu olan sohbetin farklı bir içerikte olduğunu söyledi. Manşetten duyurulan sözlerin asla söylenmediğini belirten şöyle devam etti:

'Cumhurbaşkanı Gül'ün asla böyle bir ifadesi olmadı. Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye'deki bütün sorunların bir günde çözülmesinin mümkün olmadığını, demokratikleşme anlamında güzel gelişmeler yaşandığını, bundan sonra da güzel şeyler olacağını dile getirdi. Türkiye'yi gerecek, insanları birbirine düşürecek üsluptan, kışkırtıcı bir dil kullanmaktan kaçınmak gerektiğini söyledi'

TARAF'LA NE GÖRÜŞTÜ?

Ensarioğlu Taraf gazetesinin kendisiyle görüşüp göremediği yönündeki soruya ise şöyle cevap verdi:

"Taraf gazetesi beni aradı toplantıda böyle bir şey söylenip söylenmediğini, bu yönde bir duyumları olduğunu sordular. Ben de hayır dedim, Cumhurbaşkanı'nın sözlerinin mahiyetini anlattım."