Taraf yazarı 'umarım çığlığımı duyarlar' diyor

"Din bezirgânlıklarıyla kandırma gayretindeki çirkin politikacılara kök söktürecek, bu yurdun dürüst, cesur ve bilgili hukukçularına havale ediyorum."

Taraf yazarı Namık Çınar, köşesinde "şehit" oldular denilerek ölümlerine dini bir gizem perdesi örtülen İşçi cinayetlerini köşesine taşıdı ve "Müşfik hükümetimiz bütün yaraları saracaktır." söylemine "Siz bizi sersem mi bellediniz kuzum, neyin nesidir şimdi bu lütufmuş gibi vaatler? Zaten zorunlu değil misiniz yeterince, bütün o söylediklerinizi yapmaya, kömür küfesiyle suçlarınız yüzünden?" yanıtını verdi.

İşte Namık Çınar'ın köşesinden çarpıcı bir bölüm:

2012’de 878 işçi...

2013’te 1235 işçi...

2014’ün ilk üç ayında 276 işçi...

Tıpkı mayonezi çırparken kesilmesin diye yağı alıştıra alıştıra yedirmek gibi, günlere haftalara yayılarak azar azar öldüklerinde, sorun çıkmıyordu ne güzel.

Ama böyle birden bire hep beraber ölünce sıkıntı yaratıyorlar.

(...)

Ve ben bundan sonrasını...

Açlığını ancak yufkanın arasına haşlanmış nohut ve maydanoz koyabildiği dürümlerle bastırabilen...

Günü geldi mi savaş alanlarında...

Ama daha çok, bir avuç arsızı zengin etmek için tarlalarda; tersane, fabrika ve maden ocaklarında, köleler ve köpekler gibi çalıştırılarak...

Dünyaya yoksul gelmenin bedelini canlarıyla, kanlarıyla ve terleriyle ödeyen bu mazlum köylü çocuklarını... 

Din bezirgânlıklarıyla kandırma gayretindeki çirkin politikacılara kök söktürecek, bu yurdun dürüst, cesur ve bilgili hukukçularına havale ediyorum.

Umarım oradadırlar da çığlığımı duyarlar.

NAMIK ÇINAR'IN TÜM YAZILARI