Taraf yazarı 'Ocaktan' deyip çok sert girdi

Taraf'ın sivri dilli yazarı Namık Çınar, Ocaktan'ın Akşam'ın Genel Yayın Yönetmeni olmasını Tek Parti iktidarının yarı resmi gazetesi Ulus gazetesi ile karşılaştırdı.

GAZETECİLER.COM -  Taraf gazetesinin sivri dilli yazarı Namık Çınar, bugün köşesinde TMSF'nin el koyduğu Akşam gazetesindeki yönetim değişikliğini çok farklı bir perspektif ile değerlendirdi. 

Hükümetin uygulamalarını ve Başbakan Erdoğan'ı eleştiri bombardımanına tutan Çınar, köşesinde 'Ocaktan' deyip bacadan girmek başlığı ile yazdığı yazısında Mehmet Ocaktan'ın Akşam'ın Genel Yayın Yönetmeni olmasını Tek Parti iktidarının yarı resmi gazetesi Ulus gazetesi ile karşılaştırdı. 

İşte Çınar'ın yazısından çarpıcı bir bölüm:

GAZETELERİ ULUFE GİBİ BİAT EDENLERE DAĞITACAKSIN

"Borçları yüzünden gözünü korkuttuğun medya patronlarının ellerinden TMSF yoluyla televizyonlarını gazetelerini alacak, sana biat edenlere ulûfe gibi dağıtacaksın.

Başlarına da, Avusturyalı arşidük prens Maksimillian’ı Meksika’ya imparator yapar gibi, kendi adamlarını dikeceksin.

Ondan sonra da çıkacak, utanmadan, Mustafa Kemal tepeden inmeci bir jakobendi, diyeceksin.

Ya sen nesin pekiyi?

Atatürk’ün yarı resmî gazetesi Ulus’u, yahut tek parti dönemi Cumhuriyet’ini, hakkın var mı artık eleştirmeye?

İLK GÜNDEN SADAKATİNİ BELLİ ETTİ 

Senin borunu öttürsün diye Mehmet Ocaktan’ı getirip Akşam’ın tepesine bi güzel oturtuverdin.

Kargalar henüz kahvaltılarını yapmadan, “küçük su”lar rögarlara varmadan, sergiledi o da daha ilk günden, aranızdaki borç ilişkisinden doğan sadakatini.

Diyor ki; “siz hiç demokrasi isteyen bir diktatör gördünüz mü?

O-hooo! Çok gördüm.

Hem bu demokrasi sözcükleriyle başlayan propaganda numaralarını çok gördüm, hem de özgürlük nutukları çeken nice faşolar gördüm.

Dünya tarihi, demokrasi aşkıyla yanıp tutuşan diktatörlerle doludur."


Namık Çınar'ın yazısının tamamını buradan okuyabilrisiniz.

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın